Eveniment

Un cuplu din Marea Britanie a descoperit cel mai vechi mesaj dintr-o sticla. Ce recompensa au primit cei doi

Un cuplu din Marea Britanie a descoperit, pe o plaja de la Marea Nordului, cel mai vechi mesaj dintr-o sticla, vechi de 108 ani, relateaza The Independent, citat de protv.ro.

Ironia face ca mesjaul din sticla a fost gasit de o femeie care a lucrat ani de zile ca functionara la posta. Marianne Winkler era in vacanta cu sotul ei, cand a vazut sticla plutind pe coasta insulei germane Amrum.

Ea a declarat pentru o publicatie locala ca sticla era perfect curata si avea inauntru o coala de hartie inscriptionata cu mesajul: „Sparge sticla”.

Horst, sotul meu, a incercat cu grija sa scoata mesajul din sticla, dar nu era nicio sansa, asa ca am spart sticla„, a spus femeia.

Cand au scos hartia, au observat ca mesajul era scris atat in engleza, cat si germana si olandeza si ii cerea celui care va gasi sticla sa treaca intr-un tabel informatii legate de locul unde a gasit-o, apoi sa o returneze la Asociatia de Biologie Maritima, din Plymouth, Marea Britanie, in schimbul unei recompense de un siling.

Cuplul a urmat instructiunile si au fost contactati la scurt timp de membrii Asociatiei, care au descoperit ca sticla era una dintre cele 1020 lasate sa pluteasca in Marea Nordului, intre anii 1904 si 1906, ca parte a unui experiment de testare a curentilor maritimi.

La acea vreme se testa puterea curentilor maritimi si cum circulau bancurile de pesti. Multe dintre acele sticle au fost gasite de pescari, altele au ajuns la mal, iar multe nu au fost recuperate nici pana in prezent. Multe sticle au fost gasite la scurt timp dupa ce au fost lasate sa pluteasca pe apa„, a declarat pentru The Daily Telegraph Guy Baker, directorul departamentului de comunicare de la Asociatia de Biologie Maritima.

Cuplul a primit si recompensa de un siling promisa in mesaj. Acum, se asteapta confirmarea din partea Guinness World Records ca acesta este cel mai vechi mesaj gasit intr-o sticla. Recordul actual este detinut de un mesaj vechi de 99 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *