In vizor

Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet

Un cuplu din județul Cluj, tentat de un anunț pe Internet, a crezut că investește peste 5.000 de dolari în acțiuni la bursă și că va câștiga rapid o avere, dar nu a fost deloc așa.

Au fost victimele unei înșelătorii, iar când toți banii lor s-au dus pe apa sâmbetei, au depus plângere la poliție. Autoritățile spun că în astfel de cazuri, paguba e greu de recuperat, iar făptașii – greu de prins.

Cei doi soți din județul Cluj au văzut pe o rețea socială un anunț și au fost atrași de posibilitatea unei investiții cu un câștig rapid. Au accesat pagina și au cerut detalii.

 „La scurt timp am fost sunat de o doamnă. Vorbind, m-a convins să depun suma de 1.000 lei și am depus. După 24 ore acești 1.000 lei fiind 210 dolari, a doua zi am văzut profit de 30 dolari. Credeam la început că este pe bune”, povestește Cristian Bojodi.

Un individ care s-a prezentat drept expert i-a contactat și i-a convins să investească și mai mult.

„Stând de vorbă cu el mi s-a spus că putem face o sumă foarte mare de bani dacă investim sumă mai mare, suma fiind de 5.000 dolari. La 24 de ore am văzut pe platformă că da, așa e cum au zis, suma fiind de 64.000 dolari voiam să-i retragem, dar înainte de retragere ne-a sunat un domn că pentru a putea retrage suma trebuie să plătim un comision către statul britanic de 5.900 dolari”, a mai declarat Cristian Bojodi.

Totul are la bază dorința oamenilor de a se îmbogăți rapid

Pentru a face rost de acești bani, cei doi soți au cheltuit toate economiile familiei, ba chiar și-au amanetat mașina. Abia când și-au dat seama că au pierdut tot și-au luat un avocat.

 „Am depus plângere. Ni s-a spus că au tehnologie foarte avansată și că nu pot fi căutați, găsiți. Avem încă speranța că se recuperează, deși șansele sunt foarte mici. Cei 5.000 de dolari am lăsat mașina, am amanetat-o. Avocatul ne-a spus să mergem mai departe cu plângerea, sper să se urmărească tranzacțiile”, acompletat Denisa Adam, cealaltă victimă.

Mai mult, escrocii încearcă să-i intimideze pe cei înșelați și să-i determine să renunțe la plângere, folosindu-se de diverse tertipuri.

Autoritățile trag un semnal de alarmă când vine vorba de astfel de investiții. Înainte de a trimite orice sumă de bani este extrem de important să verificați foarte bine dacă totul este real.

Planul celor care conduc aceste rețele este bine pus la punct, iar răufăcătorii se bazează tocmai pe dorința oamenilor de a se îmbogăți peste noapte.

Exit mobile version