In vizor

Un copil s-a născut mort la spitalul Dominic Stanca, din Cluj-Napoca. Părinții îndurerați îi acuză pe medici și sunt deciși să facă plângere penală

Medicii spitalului Dominic Stanca sunt acuzați, de o familie din Cluj-Napoca, de neglijență. Din cauza lor, susțin părinții, copilul lor s-a născut mort. 

Conform Cluj Just, părinții urmează să depună o plângere la Colegiul Medicilor, după care sunt deciși să își caute dreptatea în justiție. 

„Copilul nostru s-a născut mort din cauza nepăsării și indiferenței cadrelor medicale din spitalul Dominic Stanca. Vrem să știm cum, un copil sănătos la ora 21:00 să moară la ora 2:00. Soția mea s-a trezit în data de 18 octombrie cu sângerări și a sunat-o pe doamna doctor Mariana Pușcaș, aceasta fiind doctorul care i-a supravegheat sarcina. Pentru că se afla în concediu, i-a comunicat să se prezinte la secția de urgență a spitalului municipal Obstretică-Ginecologie 1”, a explicat situația tatăl copilului. 

Din acel moment, lucrurile s-au înrăutățit, anunță Cluj Just: „În urma controlului s-a constatat că va naște prematur, însă starea de sănătate a soției și a fătului era în regulă”. După o serie de investigații, femeia a intrat ulterior în operație, unde fătul a decedat pentru că „placenta s-a dezlipit de peretele uterin, iar copilul a fost sufocat”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *