Din oras

Un copil de la o școală din Cluj-Napoca s-a accidentat în sala de clasă. Parchetul s-a umflat și de ȘASE luni nimeni nu a luat nicio măsură

Mămica unui copil care învață la Școala Ion Agârbiceanu, dar este repartizat în clădirea de la Anghel Saligny, susține că în clasa unde învață fiul ei parchetul s-a umflat de șase luni și nimeni nu a luat nicio măsură.

„În clasa copilului meu, de la școala Ion Agârbiceanu (locația de la Anghel Saligny), s-a umflat parchetul extrem de tare și de 6 luni încă nu s-a rezolvat problema! Este un pericol pentru copii acest lucru. Am întrebat la școală de ce nu s-a rezolvat de atâta timp și mi-au transmis că așteaptă fonduri de la Primărie. Cum este posibil așa ceva?!? De 6 luni să nu se dea niște fonduri pentru 20 mp de parchet? Copilul meu s-a împiedicat zilele trecute acolo și s-a lovit tare la picior. Cât mai așteptăm până se rezolvă?! Până se întâmplă o nenorocire? Este vorba despre clasa Pregătitoare C – Ion Agârbiceanu”, susține mămica.

Situația este cu atât mai gravă cu cât este vorba de copii mici, de șase-șapte ani care se pot accidenta mult mai ușor.

Nu este pentru prima dată când părinții reclamă condițiile de la structura de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Aceasta a fost soluția găsită de Școala Ion Agârbiceanu din cauza numărului foarte mare de copii, însă părinții nu sunt foarte mulțumiți de această variantă. Mereu la început de an sunt discuții vizavi de copiii care rămân la Agârbiceanu și cei care vor învăța la Saligny.

Chiar anul trecut un alt părinte a cărui copil este la structura de la Saligny susținea că respectiva clădire este un pericol pentru elevi deoarece, potrivit acestuia, sălile de clasă nu sunt conforme pentru un act educațional de calitate. Sălile de clasă, băile și sălile de sport sunt vechi, iar sălile de clasă de la etajele superioare nu au grilaje care să îi protejeze pe cei mici.

Atât conducerea școlii, cât și Primăria a oferit mereu asigurări că respectiva clădire oferă condiții foarte bune și părinții nu au motive să fie supărați. Primele clase de elevi au fost relocate în 2021, atunci părinții au făcut chiar o petiție, au organizat proteste, însă nu au reușit să schimbe decizia luată de conducerea școlii.  Din cauza acestei decizii unii părinți au decis să caute alte școli la care să îi ducă pe cei mici. Astfel că numărul claselor pregătitoare a scăzut de la 12 în 2021, la 8 în 2023, însă școala Ion Agârbiceanu tot nu are suficient spațiu pentru toți elevii în structura de pe strada Anina.

Citește și:

Un părinte, îngrijorat de condițiile dintr-o școală clujeană: ”Este doar un pas până la o tragedie”

 

Exit mobile version