Eveniment

Un copil de 2 ani a murit la Spitalul de Copii Cluj-Napoca. Familia acuză că a fost tratat numai cu tantum și paracetamol

Familia unui băieţel de 2 ani, care a murit la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, în urma unei boli infecţioase, reclamă că acesta a fost tratat cu tantum şi paracetamol intravenos. Conducerea spitalului spune că nu toate infecţiile necesită antibiotic. 

O comisie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca analizează decesul băieţelului de 2 ani, internat cu o boală infecţioasă care a evoluat, ulterior, fulminant, cu complicaţii. În cadrul anchetei se verifică tot ceea ce s-a făcut pe parcursul internării pacientului şi ce tratament s-a administrat.

”Comisia de decese a spitalului nostru analizează cazul unui băieţel de doi ani care a fost internat duminică şi a decedat miercuri, se verifică tot ceea ce s-a făcut pe parcursul internării, ce tratament s-a administrat. Pacientul a fost internat cu o boală infecţioasă care, ulterior, a evoluat fulminant cu complicaţii. A avut sepsis în ziua decesului, când a şi fost transferat la Terapie Intensivă, dar a mai existat o complicaţie care a dus la deces”, a declarat, pentru Mediafax, Daniela Dreghiciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii. 

Familia copilului spune că băieţelul a fost tratat numai cu tantum și paracetamol, duminică, la internare, deși ar fi fost nevoie de antibiotic. Medicii se scuză și au propria explicație. 

„Nu toate cazurile necesită antibiotic, investigaţii i s-au făcut, nu numai antibioticul este un tratament”, a mai spus Daniela Dreghici. 

O sesizare în acest caz va fi depusă şi la Colegiul Medicilor Cluj, care ar putea să o analizeze în prima şedinţă, din 30 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *