In vizor

Un clujean s-a ales cu dosar penal după ce a participat la o înmormântare, deși trebuia să stea în carantină

O persoană aflată în carantină s-a ales cu dosar penal după ce a părăsit locuința pentru și a participa la o înmormântare într-o altă localitate.

„În data de 13.10.2020, în dosarul penal cu nr. 5621/P/2020 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că, în contextul stării de alertă şi a măsurilor de prevenire sau combatere a bolii infectocontagioase SARS-COV-2, luate la nivel naţional, la data de 05.10.2020, o persoană față de care s-a dispus plasarea în carantină, a încălcat interdicția dispusă de Direcția de Sănătate Publică, părăsind locuința și participând la o înmormântare într-o localitate învecinată”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Clujul se află pe locul doi la nivel național după București în ceea ce privește numărul cazurilor noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 198 de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, iar la nivel național numărul cazurilor a trecut de 4000, ajungând la 4016. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *