In vizor

Un clujean ii dă peste „topul siguranței” lui Emil Boc

Scris de 13,858

Primarul Emil Boc s-a entuziasmat imediat de topul celor mai sigure orașe din lume, top în care municipiul Cluj-Napoca ocupă un onorabil loc 13 la nivel mondial și primul loc la nivel național. Foarte mândru de această performanță, Boc a avut o intervenție la Digi 24 pentru a explica rețeta acestui succes. 

Un clujean l-a taxat însă imediat într-un comentariu, amintind faptul că specialiștii Numbeo au realizat alte șapte topuri, la fel de importante, în care Cluj-Napoca nu stă la fel de bine, precum poluare, climă sau trafic. 

Cât de fain e sa alegi din opt clasamente, pe cel care te pune în cea mai favorabilă poziție și să nu menționezi nimic de celelalte șapte.

Clima: locul 152
Poluare: locul 143
Trafic: locul 188
Raportul Pret/Venit: locul 83
Costul de trai: locul 180
Sănătate: locul 159
Puterea de cumpărare: locul 151

Celelalte clasamente arată imaginea reală a Clujului, cea în care traficul și poluarea sunt probleme pentru ca încă nu s-au găsit soluții. Un oraș în care costul de trai este foarte ridicat și puterea de cumpărare este scăzută. Clujul a devenit atât de costisitor în ultimii ani încât mii de tineri au fost nevoiți să se îndrepte spre comunele de la periferie. Nici la capitolul sănătate Cluj-Napoca nu stă prea grozav. În ciuda unor medici foarte buni, multe dintre spitale funcționează în clădiri vechi, așteptând mult promisul Spital regional sau noul Spital pentru Copii.

Ne-am obișnuit însă ca primarul Emil Boc să își aleagă doar acele clasamente care demonstrează cât de grozav e Clujul, ceea ce evident că îi gâdilă orgoliul de primar. Televiziunile naționale, plătite cu bani frumoși, nu prezintă decât fața frumoasă a orașului, astfel că românii din țară au impresia că aici curge doar lapte și miere. Asta până ajung aici și se lovesc de trafic, de poluare, de prețuri exorbitante la locuințe și chirii, de lipsa creșelor, a parcurilor sau a locurilor de joacă. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 4 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 4 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 6 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 7 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 8 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 8 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 8 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 10 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 20 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 22 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE