Din oras

Un clujean este revoltat că Poliția Locală amenință că îi ridică mașina care blochează traficul: ”Pentru ca trec autobuzele cu elevi de două ori pe zi. În rest strada să stea goală?

Clujenii care locuiesc pe strada Nicolae Cristea s-au trezit săptămâna aceasta cu avertismente de la Poliția locală în parbrizele mașinilor. Aceștia sunt avertizați să își mute mașinile deoarece blochează o bandă de circulație și încurcă autobuzele de elevi.

Unul dintre acești clujeni este extrem de revoltat de faptul că este somat să nu își mai lase mașina în stradă, susținând că Primăria trebuie să vină cu alternative înainte de a-i amenința că le ridică mașinile. Acesta susține că strada este foarte puțin circulată, iar acțiunea Poliției locale nu este justificată. Însă polițiștii locali intervin doar dacă primesc mai multe sesizări din partea cetățenilor, cel mai probabil acesta a fost motivul pentru care au fost lăsate somații în parbrizele mașinilor.

„Locuiesc pe strada Nicolae Cristea. În dată de 22.03.2024 ni s-au lăsat în parbrizele mașinilor niște înștiințări pentru mașinile parcate pe stradă, mașini care sunt parcate pe un sens de mers (celălat sens de mers fiind liber), cu privire la ridicarea acestora. Astăzi 28.03.2024, au revenit colegii d-voastră de la poliția locală cu efectuarea de poze. Am observat că pentru aceste parcări este doar o sesizare depusă, în dată de 22.03.2024 și nu mai multe sesizări săptămânale, așa cum au afirmat colegii d-voastră de la Poliția locală. Vă rugăm, înainte de a ridica aceste mașini să ne dați o soluție pentru parcarea acestora (unde să le parcăm, deoarece parking de cartier nu este în zonă, după atâția ani, doar parcarea LEUL, care este o parcare privată) . De asemenea, pentru că trec autobuzele cu elevi dimineață și la amiază (de 2 ori pe zi), nu-mi vine să cred că veți ridica mașinile doar pentru acest lucru. În restul timpului strada respectivă să stea goală? Va rugăm să faceți această stradă cu sens unic, iar pe partea unde sunt parcate mașinile să faceți parcări pentru mașini, așa cum sunt și pe str. Argeș, str. Nicolae Bălcescu. Aceleași probleme, poate chiar mai mari sunt și pe strada Scorțarilor, dar acolo nu ați pus niciun avertisment. Să știți că pe această stradă sunt localnici care nu au parcări în curte și deci aceștia unde ar putea să-și parcheze mașinile. De asemenea, în cadrul unei curți sunt mai multe familii, care locuiesc la aceeași adresa, iar mașinile nu încap toate în aceste curți. Va rog să veniți cu soluții la aceste probleme, de aceea sunt angajați în primărie, sute de oameni, nu cu amenințări la adresa contribuabililor, care va plătesc impozite și taxe și de pe care va luați cu toții salariile lunare”, își exprimă nemulțumirea clujeanul.

Sesizarea la care face referirea clujeanul menționa faptul că  pe strada Nicolae Cristea un sens este blocat de mașini, iar dimineața și la amiază vin autobuzele după elevi si blochează traficul din cauza acestor mașini.

Cel mai probabil, polițiștii locali au considerat că, fiind o zonă preponderent de case, clujenii pot să își pună mașinile în curți, astfel încât să nu mai blocheze traficul.