In vizor

Un bărbat acuză un spital din Cluj că i-a grăbit sfârșitul mamei sale, după ce ar fi luat o infecție nosocomială

Fiul unei paciente care a decedat în urmă cu un an acuză spitalul Clinic de Pneumofitziologie „Leon Daniello” din Cluj că ar ascunde de fapt cauza morţii femeii. Bărbatul a apelat la instanţă, însă nici acum, după aproape 12 luni nu s-a stabilit cauza decesului.

Totul a început în anul 2020, când femeia a fost luată în evidenţa spitalului cu diagnosticul de fibroza pulmonară. După doi ani femeia a murit.

„A fost acolo. Nu prea i-au dat atenţie. I-au dat un antibiotic la care nu a fost testată dacă are alergii şi ea s-a simţit tot mai rău după acest acest tratament cu antibiotic”, a relatat fiul femeii pentru observatornews.ro

În tot acest timp, fiul femeii şi-a pus numeroase semne de întrebare. Bărbatul îi acuză pe cei care ar fi trebuit să-i salveze viaţa mamei sale, că de fapt i-ar fi adus sfârşitul.

Conducerea spitalului susține însă ca femeia a decedat din cauza fibromului pulmonar și nicidecum ca ar fi luat vreo bacterie din spital.

Nu este singurul spital din acuzat de astfel de probleme. În Martie 2023, mai mulți părinți au susținut că bebelușii lor au murit din cauza infecţiilor nosocomiale, la scurt timp după naștere, la Spitalul Clinic Județean din Cluj-Napoca.