Focus

Un ardelean l-a dat în judecată pe Dumnezeu! Ce au făcut magistrații? Ce face CSM?

Scris de 1,059

Într-o țară ca România, unde toată lumea are dreptul să acționeze în justiție pe toată lumea, un român l-a dat în judecată pe Dumnezeu. Gestul suprem de revoltă a fost înregistrat în Ardeal: situația a fost mai mult decât hilară. Cazul a fost relatat de către judecătorul clujean, Cristi Danileț, invitat în cadrul emisiunii moderate de realizatorul Rareș Niculescu, “ÎN VIZOR”, de la postul de televiziune NCN. 

Am avut un deținut care l-a dat în judecată pe Dumnezeu, motivând prin faptul că Dumnezeu nu și-a îndeplinit obligația contractuală, încheiată la momentul botezului. Când o persoană declară că ”se leapădă de Satana”, Dumnezeu se obligă să aibă grijă de tine. Prin urmare, deoarece acest individ a comis o crimă, a considerat că din cauza lui Dumnezeu a fost încarcerat. Din lipsa grijii lui Dumnezeu”, povestește Cristi Danileț.

Atunci când judecătorul a primit acest document, a fost nevoit să deschidă dosar. Pe cine citezi în acest caz? Citezi Biserica, îl citezi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc? 

Deși situația era de-a dreptul penibilă, rigorile birocratice trebuiau respectate. 

Chiar dacă este o prostie crasă, procesul intentat lui Dumnezeu a trebuit să-și urmeze parcursul, prin toată procedura birocratică stabilită. În cele din urmă, dosarul a fost respins.

Dincolo de acest caz, sunt cetățeni care asaltează efectiv instanțele clujene cu câte 300 de sesizări anual.

Atunci când disperarea devine maximă, iar sistemul sanitar este depășit de situație, ultimul apel al cetățeanului este îndreptat către justiție. 

Aici, prin intermediul instanțelor judecătorești, cetățenii români se iau la harță până și cu Dumnezeu.

Iar, deoarece revolta clasică, în stilul personajului biblic, Iov, nu mai funcționează, Judecătoria din Cluj înregistrează disperarea umană prin intermediul dosarelor înaintate: Dumnezeu este chemat să dea socoteală pentru nerespectarea obligațiilor contractuale stabilite în momentul botezului.

Oare care este punctul de vedere al Bisericii în acest sens? 

Probabil, mult mai potrivit ar fi ca CSM să se autosesizeze.

Nu, nu este vorba despre Consiliul Superior al Magistraturii. Nici despre Clubul Sportiv Municipal. Ci despre Centrul de Sănătate Mintală din Cluj-Napoca.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 13 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 17 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 18 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 18 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 20 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 20 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 21 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 21 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 22 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 22 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE