Focus

Un ardelean l-a dat în judecată pe Dumnezeu! Ce au făcut magistrații? Ce face CSM?

Într-o țară ca România, unde toată lumea are dreptul să acționeze în justiție pe toată lumea, un român l-a dat în judecată pe Dumnezeu. Gestul suprem de revoltă a fost înregistrat în Ardeal: situația a fost mai mult decât hilară. Cazul a fost relatat de către judecătorul clujean, Cristi Danileț, invitat în cadrul emisiunii moderate de realizatorul Rareș Niculescu, “ÎN VIZOR”, de la postul de televiziune NCN. 

Am avut un deținut care l-a dat în judecată pe Dumnezeu, motivând prin faptul că Dumnezeu nu și-a îndeplinit obligația contractuală, încheiată la momentul botezului. Când o persoană declară că ”se leapădă de Satana”, Dumnezeu se obligă să aibă grijă de tine. Prin urmare, deoarece acest individ a comis o crimă, a considerat că din cauza lui Dumnezeu a fost încarcerat. Din lipsa grijii lui Dumnezeu”, povestește Cristi Danileț.

Atunci când judecătorul a primit acest document, a fost nevoit să deschidă dosar. Pe cine citezi în acest caz? Citezi Biserica, îl citezi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc? 

Deși situația era de-a dreptul penibilă, rigorile birocratice trebuiau respectate. 

Chiar dacă este o prostie crasă, procesul intentat lui Dumnezeu a trebuit să-și urmeze parcursul, prin toată procedura birocratică stabilită. În cele din urmă, dosarul a fost respins.

Dincolo de acest caz, sunt cetățeni care asaltează efectiv instanțele clujene cu câte 300 de sesizări anual.

Atunci când disperarea devine maximă, iar sistemul sanitar este depășit de situație, ultimul apel al cetățeanului este îndreptat către justiție. 

Aici, prin intermediul instanțelor judecătorești, cetățenii români se iau la harță până și cu Dumnezeu.

Iar, deoarece revolta clasică, în stilul personajului biblic, Iov, nu mai funcționează, Judecătoria din Cluj înregistrează disperarea umană prin intermediul dosarelor înaintate: Dumnezeu este chemat să dea socoteală pentru nerespectarea obligațiilor contractuale stabilite în momentul botezului.

Oare care este punctul de vedere al Bisericii în acest sens? 

Probabil, mult mai potrivit ar fi ca CSM să se autosesizeze.

Nu, nu este vorba despre Consiliul Superior al Magistraturii. Nici despre Clubul Sportiv Municipal. Ci despre Centrul de Sănătate Mintală din Cluj-Napoca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *