Justitie

Un angajat al USAMV Cluj a obținut ORDIN de PROTECȚIE împotriva iubitei: „Îl bătea și de față cu polițiștii”

Un angajat al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a apelat la poliție, după ce concubina acestuia l-a atacat cu brutalitate. Irimieș R. a sunat la 112, după ce tipa cu care a ajuns acasă s-a îmbătat și a început să îl atace cu diverse obiecte din apartament.

Un echipaj de poliție s-a prezentat la locuința acestuia și a încercat să aplanteze conflictul, însă femeia nu s-a lăsat calmată și a continuat să îl atace pe bărbat.

„Agresoarea a mers la locuinta victimei, din Cluj-Napoca, fiind însotita de către acesta fiind in stare avansata de ebrietate a exercitat acte de violenta fizica asupra victimei, respective i-a aplicat lovituri cu o coada de matura in zona capului. Violentele au continuat si dupa interventia organelor de politie, agresoarea incercand sa loveasca victima cu un recipient de plastic inghetat dupa care s-a inchis in baie cu intentia de a se autovatama.

Victima a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu pe numele concubinei în acest sens fiind emis ordinul de protecție provizoriu data de  14.06.2020 prin care i s-a impus agresorului, pentru o perioadă de 5 zile, începând cu data de 14.06.2020 ora 21.30, să paraseasca temporar locuinta situata in Cluj-Napoca, si pastrarea unei distanțe minime determinate de 150 de m față de victimă ,fata de locuinta victimei si fata de locul de munca al victimei, respectiv USAMV”, se arată la dosar.

 

În cele din urmă femeia a fost internată la Spitalul de Psihiatrie, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, iar angajatul USAMV s-a adresat Judecătoriei Cluj-Napoca, obținând un Ordin de Protecție valabil pentru următoarele trei luni. 

„În temeiul art. 23 și urm. din Legea nr. 217/2003, dispune instituirea unui ordin de protecție în favoarea numitului  Irimies R în calitate de victimă , față de numita  I.M. în calitate de agresor, in prezent internata la Clinica de Psihiatrie Cluj-Napoca, după cum urmează:

Dispune evacuarea agresorului IML din imobilul victimei. Obligă pe aceasta să păstreze o distanță minimă de 150 m față de victima, fata de   locuinta victimei   si fata de locul de munca al victimei. Durata prezentelor măsuri de protecție se instituie pentru un termen de 3 luni. Executarea ordinului de protecție se face fără somație și fără trecerea vreunui termen”, se arată în soluția pe scurt. 

***Astfel de ordine de protecție sunt foarte rare, în mare parte din cauză că atunci când agresorul est de fapt femeia, iar victima alege să nu riposteze, nu se mai adresează instanței. 

Conform Oficiului Federal pentru Combaterea Criminaliții (BKA), din raportul publicat în 2018 – bazat pe indicii colectate în 2017 – reiese că 17,9% din victimele actelor de violență în cuplu au fost bărbați. Adică din totalul de 127.236 de victime care au depus oficial plângere pentru lovituri, viol, tentativă de omor sau privare de libertate, 23.872 au fost de sex masculin.

BKA apreciază că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare, ținând seama de faptul că multor bărbați le este rușine să raporteze abuzurile.   

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *