Justitie

Un agent din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca este judecat pentru trafic de influenţă

Un agent de poliţie din Cluj-Napoca a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi promis unei persoane că va face demersuri astfel încât o rudă a acesteia să fie angajată la IPJ Satu Mare.

  • Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi, procurorii de la Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vasile Suciu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. A mai fost trimisă în judecată o persoană fără calitate specială pentru favorizarea făptuitorului.

În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, agentul de poliţie Vasile Suciu ar fi promis celuilalt inculpat că va face demersuri astfel încât o rudă a acestuia din urmă să fie angajată în cadrul IPJ Satu Mare, prin susţinerea formală a unui concurs de angajare, iar după câteva luni să fie transferată la IPJ Cluj.

Ulterior, în perioada februarie – iunie 2020, Vasile Suciu, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Poliţiei Române, ar fi pretins suma de 13.000 euro de la celălalt inculpat, dintre care 5.000 de euro pentru o presupusă persoană din Bucureşti. Diferenţa urma să fie achitată după angajarea promisă. În cele din urmă, promisiunea nu s-a realizat.

”În cursul urmăririi penale, celălalt inculpat l-ar fi prevenit pe Vasile Suciu despre unele acte procedurale desfăşurate de procurori, împrejurare de natură a îngreuna bunul mers al anchetei”, mai susţine DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj.