Justitie

Un afacerist clujean, condamnat la șase luni de închisoare pentru ca și-a vândut bunurile aflate sub sechestru

Un afacerist clujeani din zona dejului a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru că a vândut bunurile pe care autoritățile au impus sechestru, dat fiind că acesta avea datorii. Anchetatorii i-au pus sechestru pe mai multe utilaje TAF, în anul 2016. Bărbatul le-a vândut și și-a băgat banii-n buzunar. Când procurorii l-au luat la întrebări despre bunuri, acesta a arătat că nu le mai are, ba mai mult a încercat să inducă în eroare anchetatorii cu facturi de înstrăinare a acestora, datate cu anul 2013. 

Instanța a reținut că bărbatul a încercat să arate că sechestrul s-a impus pe bunuri ce nu îi aparțineau și s-a descoperit că de fapt TAF-urile din 2013 nu coinicideau cu cele pe care s-a pus sechestru în 2016.

Afaceristul în vârstă de 64 de ani a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere de sub sechestru, prev. de art. 261 alin. (1) C.pen. și plata a peste 40.000 de lei, către ANAF. 

„Prin sentința penală nr. 157/2021, pronunțată de Judecătoria Dej, s-a stabilit pentru inculpatul S.G., pedeapsa de 6 luni închisoare pentru savarsirea infracțiunii de sustragere de sub sechestru, prev. de art. 261 alin. (1) C.pen.cu aplic art. 396 al 10 Cod pr.pen.

În temeiul art.83 al.1 Cod penal s-a dispus amânarea aplicării pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani conform art.84 al.1 cod penal.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va respecta măsurile de supraveghere prevăzute de art.85 al.1 lit.a-e Cod penal; să se prezinte la serviciul de probațiune Cluj la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea; să anunțe în prealabil schimbarea locuinței si orice deplasare care depășește 5 zile precum și întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență;

S-a atras atenția inculpatului asupra consecințelor nerespectării măsurilor de supraveghere care pot atrage revocarea conform art.88 cod penal.

A fost obligat inculpatul in solidar cu partea respnsabilă civilmente C. SRL cu sediul fiscal in comuna Chiuiesti, jud. Cluj sa plătească persoanei vătămate constituita parte civila Ministerul Finanțelor Publice, Cluj Napoca, suma de 42.646 lei reprezentând obligații fiscale restante de plata plus accesoriile aferente calculate pana la data de 14.01.2021conform Fisei Sintetice Totale”, se arată în sentința definitivă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *