In vizor

UMF bate în retragere în cazul Ana Maria Truță, medicul care muncește în condiții de Ev Mediu?

Programată pentru luni, 12 februarie, ora 12.00, Comisia de Disciplină în cadrul căreia Ana Maria Truță trebuia să dea explicații în legătură cu vizita deputatului USR, Emanuel Ungureanu în sediul Universității de Medicină și Farmacie (UMF), a fost amânată.

După cum spune și deputatul USR, cel mai probabil, conducerea universității a vrut doar să o intimideze pe Ana Maria Truță, medicul cercetător despre care scriam în urmă cu câteva zile că muncește în condiții de bătaie de joc: un spațiu mic, înghesuit între o grămadă de dulapuri, cu aerul condiționat setat uneori la temperaturi de 2-8 grade, deși afară este iarnă.

“S-a amânat Comisia de Disciplină, s-au răzgândit. Nu aveau nicio bază legală, au vrut doar să o intimideze. Aș fi vrut să văd ce îi reproșează ei de fapt, am vrut să știu și eu ce”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Comisia de Disciplină a fost amânată pe termen nelimitat. Conducerea universității i-a spus Anei Maria Truță că urmează să fie anunțată conform Legii 53, adică cu 5 zile înaintea cercetării disciplinare. 

Nici Ziar de Cluj nu a primit niciun punct de vedere cu privire la situația Anei Maria Truță, deși vineri, Ioana Neagoe, șefa lui Truță, ne promitea că va reveni cu poziția conducerii UMF. Inițial, Ioana Neagoe a solicitat să își prezinte punctul de vedere într-o emisiune televizată la NCN, exact cum s-a întâmplat în cazul medicului cercetător. Când i-am explicat că i-am solicitat opinia cu privire la un material scris, care va fi publicat în Ziar de Cluj și ca atare se impune o declarație scrisă, Neagoe a răspuns printr-un SMS: “Revin cu un răspuns cât pot de repede”. Nu a mai revenit. Ne întrebăm retoric de ce.

Întreaga poveste a medicului cercetător poate fi citită AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *