Rautacisme

„Ultrașii” din Primărie, cu Boc șef de galerie, s-au dus în Franța și s-au spart în figuri la terase de fițe. Pe banii lor sau…?

Nume grele din Primărie, în frunte cu marele boss, Emil Boc, și-au luat concediu la finalul săptămânii și s-au dus în Franța să bată toba pentru a doua oară anul ăsta. După ce au terminat de scandat la meciul de tenis al României s-au distrat peste măsură la o terasă de fițe unde o bere și un burger costă cam 26 euro. Înțelegem că bugetarii sunt plătiți bine.

În fotografiile publicate cu mare mândrie pe Facebook, dar și în TAG-urile date la videourile haioase pe principiul „Emil Boc și galeria, cei mai tari din România”, apar personaje ca Ovidiu Câmpean (director în Primărie – responsabil, printre altele, de proiectul construirii Centrului de Excelență în Industrii Creative și TEAM din Lomb – care sunt tot la stadiul 99% de ani buni), Gelu Vișan (directorul Cantinei de Ajutor Social din cadrul Primăriei), Călin Forna (director în Primărie), Ionuț Rusu (directorul Sălii Polivalente), Iulia Perșa (șefa Biroului Mass-Media din Primărie), Mirela Bălan (angajată în cadrul Biroului Mass Media), Paul Țiriac (PDL-ist, argat al lui Boc și șefuț la Polivalentă înainte de Ionuț Rusu) sau consilierul local Bashar Molhem. A mai fost și Mihaela Boc, una dintre nepoatele lui Boc.

Desigur, nu putea lipsi celebrul Attila „Hienă” Verdeș, deja faimosul suporter al Universității Cluj care nu ratează nicio deplasare a ultrașilor din Primărie.

„România, victorie! Allez les Bleus!”

Scandările preferate ale clujenilor au fost „România, victorie!” și „Allez les Bleus!” pentru că, nu se știe niciodată când Rouen va avea nevoie de un primar valoros care să le construiască un sistem performant de metrou.

Între meciuri, suporterii de ocazie s-au distrat peste măsură la o cafenea de fițe din Rouen (J&M’s) unde prețurile sunt cam piperate (26 de euro o bere și un burger conform turiștilor). Nu știm deocamdată pe banii cui s-au simțit bine angajații Primăriei Cluj-Napoca în această a doua ispravă în Franța.

La aventura suportericească din Cehia din februrie, reprezentanții Primăriei au dat asigurări că deplasarea nu a fost plătită din bani publici. Într-un comunicat se insista că toate cheltuielile deplasării (autocar, cazare, masă) au fost suportate integral din banii participanților.

La plimbarea în Franța, estimativ, dată fiind locația și prețurile din zonă, fiecare „ultras” a avut de scos din „propriul” buzunar aproximativ 500 de euro.

Singuri acasă?

Primăria a fost pusă oare în stand by pe durata plimbării ultrașilor? Cine a rămas la Primărie vineri, în condițiile în care mai toată „crema” instituției era adunată la Kindarena din Rouen, unde brigada lui Boc se întrecea în scandări haioase la 2100 km depărtare.

Iar pentru că orice basm are și un sfârșit, seara s-a terminat trist, cu o înfrângere tipic românească pe terenul de tenis. Iar în tribune, supărarea a venit natural, în condițiile în care Emil Boc și brigada sa au ratat șansa enormă de a-și planifica o mega excursie în Australia în noiembrie.

Imediat după meci, Emil Boc găsit forța interioară pentru a felicita echipa României, fiind convins că anul viitor Halep & co vor juca finala FED Cup.

„Mulțumim, Simona Halep! Am ajuns în primele patru echipe din lume! Nu pot încheia fără să apreciez publicul român din tribune, au fost absolut senzaționali. M-am bucurat să văd atât de mulți români susținând echipa României! Publicul român a lăsat o impresie excelentă în Franța. Mulțumim, Simona, Irina, Monica, Mihaela! La anul transformăm visul în realitatea și ajungem în finală! Hai România”, a scris primarul pe Facebook.

Cine nu are turnee WTA, să-și cumpere

Emil Boc a realizat recent că iubește tenisul. Atât de mult, încât s-a decis să devină lider de galerie pentru fanii români în Cehia, la meciul de FED Cup din februarie. Nu înainte de a pune pe hârtie un mare plan de a organiza un turneu WTA la Cluj, în colaborare cu Ion Țiriac. Contra modicei sume de 1.5 milioane de euro.

Reacțiile nu au încetat să apară, iar opinia generală a situat filmarea cu Emil Boc bătând toba la Ostrava undeva la limita dintre cringe și amuzant. Însă, publicitatea rămâne publicitate, fie și negativă, astfel că edilul Clujului și-a șters toba de praf, la două luni de la „gloriosul” eveniment, și s-a îmbarcat pe autocar cu destinația Rouen, pentru a conduce echipa României de FED Cup în finală.

Sursa foto: fanatik.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *