Rautacisme

„Ultrașii” din Primărie, cu Boc șef de galerie, s-au dus în Franța și s-au spart în figuri la terase de fițe. Pe banii lor sau…?

Scris de 2,575

Nume grele din Primărie, în frunte cu marele boss, Emil Boc, și-au luat concediu la finalul săptămânii și s-au dus în Franța să bată toba pentru a doua oară anul ăsta. După ce au terminat de scandat la meciul de tenis al României s-au distrat peste măsură la o terasă de fițe unde o bere și un burger costă cam 26 euro. Înțelegem că bugetarii sunt plătiți bine.

În fotografiile publicate cu mare mândrie pe Facebook, dar și în TAG-urile date la videourile haioase pe principiul „Emil Boc și galeria, cei mai tari din România”, apar personaje ca Ovidiu Câmpean (director în Primărie – responsabil, printre altele, de proiectul construirii Centrului de Excelență în Industrii Creative și TEAM din Lomb – care sunt tot la stadiul 99% de ani buni), Gelu Vișan (directorul Cantinei de Ajutor Social din cadrul Primăriei), Călin Forna (director în Primărie), Ionuț Rusu (directorul Sălii Polivalente), Iulia Perșa (șefa Biroului Mass-Media din Primărie), Mirela Bălan (angajată în cadrul Biroului Mass Media), Paul Țiriac (PDL-ist, argat al lui Boc și șefuț la Polivalentă înainte de Ionuț Rusu) sau consilierul local Bashar Molhem. A mai fost și Mihaela Boc, una dintre nepoatele lui Boc.

Desigur, nu putea lipsi celebrul Attila „Hienă” Verdeș, deja faimosul suporter al Universității Cluj care nu ratează nicio deplasare a ultrașilor din Primărie.

„România, victorie! Allez les Bleus!”

Scandările preferate ale clujenilor au fost „România, victorie!” și „Allez les Bleus!” pentru că, nu se știe niciodată când Rouen va avea nevoie de un primar valoros care să le construiască un sistem performant de metrou.

Între meciuri, suporterii de ocazie s-au distrat peste măsură la o cafenea de fițe din Rouen (J&M’s) unde prețurile sunt cam piperate (26 de euro o bere și un burger conform turiștilor). Nu știm deocamdată pe banii cui s-au simțit bine angajații Primăriei Cluj-Napoca în această a doua ispravă în Franța.

La aventura suportericească din Cehia din februrie, reprezentanții Primăriei au dat asigurări că deplasarea nu a fost plătită din bani publici. Într-un comunicat se insista că toate cheltuielile deplasării (autocar, cazare, masă) au fost suportate integral din banii participanților.

La plimbarea în Franța, estimativ, dată fiind locația și prețurile din zonă, fiecare „ultras” a avut de scos din „propriul” buzunar aproximativ 500 de euro.

Singuri acasă?

Primăria a fost pusă oare în stand by pe durata plimbării ultrașilor? Cine a rămas la Primărie vineri, în condițiile în care mai toată „crema” instituției era adunată la Kindarena din Rouen, unde brigada lui Boc se întrecea în scandări haioase la 2100 km depărtare.

Iar pentru că orice basm are și un sfârșit, seara s-a terminat trist, cu o înfrângere tipic românească pe terenul de tenis. Iar în tribune, supărarea a venit natural, în condițiile în care Emil Boc și brigada sa au ratat șansa enormă de a-și planifica o mega excursie în Australia în noiembrie.

Imediat după meci, Emil Boc găsit forța interioară pentru a felicita echipa României, fiind convins că anul viitor Halep & co vor juca finala FED Cup.

„Mulțumim, Simona Halep! Am ajuns în primele patru echipe din lume! Nu pot încheia fără să apreciez publicul român din tribune, au fost absolut senzaționali. M-am bucurat să văd atât de mulți români susținând echipa României! Publicul român a lăsat o impresie excelentă în Franța. Mulțumim, Simona, Irina, Monica, Mihaela! La anul transformăm visul în realitatea și ajungem în finală! Hai România”, a scris primarul pe Facebook.

Cine nu are turnee WTA, să-și cumpere

Emil Boc a realizat recent că iubește tenisul. Atât de mult, încât s-a decis să devină lider de galerie pentru fanii români în Cehia, la meciul de FED Cup din februarie. Nu înainte de a pune pe hârtie un mare plan de a organiza un turneu WTA la Cluj, în colaborare cu Ion Țiriac. Contra modicei sume de 1.5 milioane de euro.

Reacțiile nu au încetat să apară, iar opinia generală a situat filmarea cu Emil Boc bătând toba la Ostrava undeva la limita dintre cringe și amuzant. Însă, publicitatea rămâne publicitate, fie și negativă, astfel că edilul Clujului și-a șters toba de praf, la două luni de la „gloriosul” eveniment, și s-a îmbarcat pe autocar cu destinația Rouen, pentru a conduce echipa României de FED Cup în finală.

Sursa foto: fanatik.ro.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE