Justitie

ULTIMA ORĂ! Șefa UPU CLUJ, condamnată la închisoare cu suspendare pentru două INFRACȚIUNI

Șefa Unității de Primiri Urgențe Cluj, Adela Golea, a fost condamnată astăzi la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare pentru savârșirea a două infracțiuni: instigare la abuz în serviciu și instigare la favorizarea infractorului. 

Povestea incepe în urmă cu aprape trei ani, când între UPU Cluj și IPJ Cluj s-a iscat un conflict pe tema recoltării de sânge de la șoferii aflați în stare de ebrietate. Conflictul a escaladat într-o plângere penală, în urma căreia Adela Golea a fost trimisă în judecată. După doi ani de la începerea procesului, judecătorul Ghica de la Judecătoria Cluj-Napoca a decis condamnarea șefei UPU la închisoare cu suspendare astfel: 

-1 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu

-9 luni pentru instigare la favorizarea infractorului 

– contopite, rezultă pedeapsa finală de un 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendarea executării pe o perioadă de încercare de doi ani. 

Mai mult, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, Adela Golea, va presta 60 de zile muncă în folosul comunității la Tribunalul Comercial sau la Primăria Cluj-Napoca.

Sentința nu este definitivă, iar apărătorul Adelei Golea va declara apel. 

Potrivit rechizitoriului, polițiștii s-au prezentat în 22 octombrie 2016 la ora 01.1, și ulterior la ora 4 dimineața la UPU cu cel puțin doi șoferi depistați în trafic băuți și s-au lovit de refuzul asistentelor de a recolta probele biologice de sânge de la cei doi. Pe fondul refuzului venit din partea personalului medical, polițiștii au luat legătura cu ofiţerul care se afla la comanda Poliţiei municipiului Cluj – Napoca (cms. şef. R.N., adjunctul Secţiei 1 Poliţie), căruia i-a expus problema ivită, acesta din urmă comunicându-i că va lua legătura, la rândul său, cu procurorul de serviciu.

„Astfel, în jurul orei 02.00, procurorul care asigura serviciul de permanenţă la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca, a fost contactat de ofiţerul de serviciu care, după ce i-a expus problema cu care se confruntă, i-a comunicat numărul de telefon al inculpatei Adela Golea pentru ca procurorul să o contacteze, în vederea lămuririi situaţiei. În ciuda faptului că inculpata Adela Golea a fost contactată de procurorul de serviciu, care i-a adus la cunoştinţă inclusiv că se expune tragerii la răspundere penală, aceasta nu s-a lăsat înduplecată şi a continuat să interzică recoltarea probelor biologice de sânge”, se mai arată în rechizitoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *