Justitie

Ultima fiță la Huedin. Bogații precum Ioan Florea, patronul pensiunii și a șaormăriei din centrul orașului, conduc cu permise de SLOVACIA, preschimbate în Ungaria

Cum se face că un afacerist precum Ioan Florea, prieten cu mai mulți polițiști din IPJ Cluj, este acum cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, existând suspiciunea că bărbatul și-a cumpărat carnetul de șofer de la o grupare infracțională care se ocupă cu întocmire și falsificare de astfel de documente? 

Cine este Ioan Florea? Ei bine, bărbatul are notoritate în zona Huedinului, fiind patronul Pensiunii Andreiuța, a sălii de nunți de lângă, propiratul unei cabane în zona de munte și a șaormăriei din centrul orașului.

Vrăbiuțele Ziar de Cluj susțin că bărbatul are probleme cu scrisul și cititul, că a avut permis dar din cauză că nu era un șofer care să respecte legea actul a fost anulat. Atunci se pare că Florea a luat legătura cu o grupare care i-a făcut rost de un permis de conducere maghiar. 

Ieri, agentul Marian Neciu, cel care este și șefu Postului de Poliție din Izvorul Crișului, l-a surprins pe Florea la volanul autoturismului, în timp ce efectua un viraj la stânga călcând linia continuă. La verificare actelor, Neciu a obervat în sistem că bărbatul figura cu permis din Ungaria, care la rândul său a fost de fapt eliberat ca preschimbare pentru un permis de conducere din Slovacia. 

Culmea, în sistem, la o simplă căutare, permisul figura valabil. Însă polițistului i-a venit greu de crezut că Florea s-a ”școlat” prin Slovacia și Ungaria, astfel că a cerut precizări autorităților din statul vecin, iar confirmarea suspiciunilor a venit azi: permisul prezentat de afaceristul Florea este fals: 

„Polițiștii Secției 8 Poliție Rurala Huedin s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals, în baza unui control în trafic din cursul zilei trecute.

În fapt, în dimineața zilei de 12 august a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii au oprit pe DN1 E60, în localitatea Șaula, un conducător auto în vârstă de 46 de ani, din comuna Izvoru Crișului, pentru o abatere adusă OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, acesta fiind sancționat contravențional.

Totodată, bărbatul a prezentat spre control un permis de conducere emis de autoritățile ungare, cu privire la care polițiștii au demarat verificări privind autenticitatea și legalitatea emiterii.

În urma verificărilor efectuate la punctele de contact ale autorităților străine, emitente, a reieșit faptul că permisul de conducere nu este valabil, fiind eliberat în baza preschimbării unui permis de conducere slovac fals.

Astfel, a fost deschis un dosar de cercetare penală, în continuare fiind desfășurate activități specifice, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor și aspectelor incidente cauzei”, confirmă cei de la Inspectoratul de Poliție Cluj. 

Jos pălăria, agent de poliție Marian Neciu! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *