Justitie

Ultima fiță la Huedin. Bogații precum Ioan Florea, patronul pensiunii și a șaormăriei din centrul orașului, conduc cu permise de SLOVACIA, preschimbate în Ungaria

Scris de 91,379

Cum se face că un afacerist precum Ioan Florea, prieten cu mai mulți polițiști din IPJ Cluj, este acum cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, existând suspiciunea că bărbatul și-a cumpărat carnetul de șofer de la o grupare infracțională care se ocupă cu întocmire și falsificare de astfel de documente? 

Cine este Ioan Florea? Ei bine, bărbatul are notoritate în zona Huedinului, fiind patronul Pensiunii Andreiuța, a sălii de nunți de lângă, propiratul unei cabane în zona de munte și a șaormăriei din centrul orașului.

Vrăbiuțele Ziar de Cluj susțin că bărbatul are probleme cu scrisul și cititul, că a avut permis dar din cauză că nu era un șofer care să respecte legea actul a fost anulat. Atunci se pare că Florea a luat legătura cu o grupare care i-a făcut rost de un permis de conducere maghiar. 

Ieri, agentul Marian Neciu, cel care este și șefu Postului de Poliție din Izvorul Crișului, l-a surprins pe Florea la volanul autoturismului, în timp ce efectua un viraj la stânga călcând linia continuă. La verificare actelor, Neciu a obervat în sistem că bărbatul figura cu permis din Ungaria, care la rândul său a fost de fapt eliberat ca preschimbare pentru un permis de conducere din Slovacia. 

Culmea, în sistem, la o simplă căutare, permisul figura valabil. Însă polițistului i-a venit greu de crezut că Florea s-a ”școlat” prin Slovacia și Ungaria, astfel că a cerut precizări autorităților din statul vecin, iar confirmarea suspiciunilor a venit azi: permisul prezentat de afaceristul Florea este fals: 

„Polițiștii Secției 8 Poliție Rurala Huedin s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals, în baza unui control în trafic din cursul zilei trecute.

În fapt, în dimineața zilei de 12 august a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii au oprit pe DN1 E60, în localitatea Șaula, un conducător auto în vârstă de 46 de ani, din comuna Izvoru Crișului, pentru o abatere adusă OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, acesta fiind sancționat contravențional.

Totodată, bărbatul a prezentat spre control un permis de conducere emis de autoritățile ungare, cu privire la care polițiștii au demarat verificări privind autenticitatea și legalitatea emiterii.

În urma verificărilor efectuate la punctele de contact ale autorităților străine, emitente, a reieșit faptul că permisul de conducere nu este valabil, fiind eliberat în baza preschimbării unui permis de conducere slovac fals.

Astfel, a fost deschis un dosar de cercetare penală, în continuare fiind desfășurate activități specifice, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor și aspectelor incidente cauzei”, confirmă cei de la Inspectoratul de Poliție Cluj. 

Jos pălăria, agent de poliție Marian Neciu! ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours General
  A murit Augustin Chira, fost jucător la echipa secundă a CFR Cluj
 • Acum 23 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 23 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 1 day Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 1 day PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 1 day Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 1 day Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 1 day Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 1 day Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 1 day In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 1 day Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 1 day Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 1 day In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE