Politica

UITE DEMISIA, NU E. Abia de ieri Oros "nu se mai regăseşte" în Guvernul Cîţu. Oros a fost un an de zile ministru în guvernele Orban şi aproape un an în cel al lui Cîţu, dar Agricultura nu s-a regăsit în portofoliul său

Cel mai prost ministru al Agriculturii din ultimii 30 de ani a fost Adrian Oros. Au spus-o agricultorii: Daea, cât de aiuristic era, a fost net superior domnului veterinar. În miez de noapte, Adrian Oros şi-a dat demisia din guvern. Acum vine cu explicaţia că nu Orban l-a pus să o facă, ci faptul că Agricultura, biata de ea, nu a fost o prioritate pentru Cîţu, prin urmare, el nu se mai regăseşte în echipă.

Doar că Oros a fost un an de zile ministru în guvernele Orban şi aproape un an în cel al lui Cîţu, dar Agricultura nu s-a regăsit în portofoliul său.

Toţi banii promişi fermierilor şi agricultorilor au fost simple promisiuni, iar ce zice el despre PNRR, că cele două proiecte ale sale nu au fost cuprinse în banii europeni, sunt imputabile lui Ghinea de la USR PLUS, nu lui Cîţu. Aşa că, mai uşor cu „precizările” pe scări. Oricum şi-a dat demisia, să nu fie demis.

Adrian Oros spune că nu și-a depus încă demisia și nu Ludovic Orban i-a cerut-o

„Demisia am decis-o pe parcursul zilei de ieri, când am văzut că nu există vreo șansă să se schimbe ceva la nivel guvernamental și atunci cred că cel mai corect este să părăsești echipa în care nu te regăsești, mai ales că pentru premierul Florin Cîțu agricultura nu a constituit o prioritate. Nu am avut nici pe departe bugetul de anul trecut, doar 60%, sigur că asta afectează programele aflate în derulare”, s-a plâns Oros.

Potrivit acestuia, nici măcar în PNRR nu a fost cuprins vreun proiect major pentru agricultură, deși existau 2 proiecte mari cuprinse în noiembrie în primul draft.

„Ministerul Agriculturii avea două proiecte foarte mari: unul legat de infrastructura de gestionare a apei, iar celălalt proiect se referea la o rețea românească de depozitare, procesare și distribuție. Erau niște oportunități prin care putem folosi aceste sume importante”, a explicat Adrian Oros motivele pentru care și-a înaintat demisia.

Bla-bla-bla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *