Din oras

Uioreanu propune ca statiile RATUC sa deserveasca transportul metropolitan

Scris de 404

Statiile RATUC din municipiu ar trebui sa deserveasca si transportul catre comunele din jurul orasului. Aceasta este propunerea presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu privind solutia pe termen scurt al transportului in comun din zona metropolitana. Uioreanu a adus critici Primariei Cluj-Napoca, care nu a facut niciun demers real pentru transformarea RATUC in societate comerciala, conditie pentru ca autobuzele regiei sa circule in judet.

Uioreanu va impune mai multe masuri operatorilor de transport in comun care vor castiga licitatiile pentru anul viitor. Printre ele, obligativitatea de a fi puse automate de bilete in statii.

“Unele masuri le voi impune eu: frecventa curselor si a numarului de statii pe traseele acelor firme care vor castiga licitatia pentru zona metropolitana. Acele frecvente si statii vor fi discutate cu primarii din comune. Obligarea transportatorilor sa monteze in statiile de imbarcare automate pentru cumpararea biletelor de calatorie este o alta masura pe care o voi impune. Unificarea traseelor pe raza unitatii administrativa va fi, din nou, obligatorie”, a aratat Uioreanu.

Cu alte cuvinte, firma Fany, care va opera si de la 1 ianuarie in Floresti, si celelalte societati de transport vor fi obligate sa se conformeze acestor masuri.

Mai mult, Uioreanu are o propunere pentru imbunatatirea calitatii transportului, pe care o va prezenta in Consiliul Local prin consilierii USL.

“Urmatorul pas  este ca autobuzele acestor operatori judeteni sa opreasca in statiile RATUC din Cluj-Napoca si intersectarea traseelor transportatorilor care deservesc comunele limitrofe cu traseele din municipiul Cluj-Napoca. Este colegial ca o parte din statiile RATUC sa deserveasca si cetatenii din comunele limitrofe”, a spus Uioreanu.

Presedintele CJ Cluj a mai aratat ca Primaria Cluj-Napoca nu a facut niciun demers real pentru ca RATUC sa opereze in zona metropolitana. Acest lucru ar fi fost posibil de la 1 ianuarie 2014, daca Fany nu ar fi obtinut in instanta anularea Hotararii de Consiliu Judetean, prin care au fost scoase de la licitatie traseele din zona metropolitana.

Totusi, trei dintre aceste trasee – Feleac, Gheorgheni si Valcele – nu vor fi licitate, astfel ca RATUC ar putea opera pe aceste linii.

“Primaria ar putea sa demonstreze ca de la 1 ianuarie RATUC  s-a transformat in societate comerciala, si ar putea sa deserveasca aceste linii”.

Totusi, de la decizia de transformare a regiei in societate comerciala, nu s-a facut niciun demers legal in acest sens.

“Desi exista o HCL, Primaria, prin coordonatorul care trebuie sa se ocupe de regii, deci si de RATUC, Alexandru Coroian, nu a facut absolut niciun demers pentru ca aceasta HCL sa fie transpusa”, a spus presedintele CJ Cluj.

“Eu cred cu tarie ca acele avize si acea transformare nu vor fi obtinute de catre aceasta regie pana la sfarsitul anului. Nefacandu-se niciun demers timp de o luna, nu vad nicio graba ca cei de la Primarie sa se ocupe de acest lucru de Sarbatori”, a mai spus Uioreanu.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 14 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 17 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 20 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 20 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 20 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 20 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 20 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 23 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 23 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 23 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 23 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE