General

UEFA face munca celor de la FRF și CNCD: AMENDĂ de 10.000 de euro din cauza comportamentului suporterilor la meciul cu Slavia Praga. Afișul rasist de la meciul cu U Cluj de ce nu s-a văzut, stimabililor?

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis sancţionarea clubului CFR Cluj pentru comportamentul suporterilor la meciul din 13 octombrie cu Slavia Praga, din Conference League.

CFR Cluj a primit o amendă de 10.000 de euro şi o pedeapsă constând în închiderea parţială (cel puţin 2.000 de locuri) a stadionului său la următorul meci de acasă din cupele europene. Sancţiunea care afectează prezenţa suporterilor este suspendată pe o perioadă de probă de un an.

Sancţiunile s-au dictat din cauza comportamentului rasist şi/sau discriminatoriu al fanilor. Suporterii formației din Gruia au afișat un banner, îndreptat spre galeria formației din Praga cu mesajul ”Jste jen zidovska Slavia”, care se traduce  ”Sunteți doar niște jidani, Slavia”.

Suporterii CFR nu sunt la prima mârlănie xenofobă și rasistă. În meciul CFR – U Cluj au afișat un banner cu un mesaj de asistați mintal.

Acest gest nu a fost sancționat de către FRF, nici de către CNCD.