Politica

UDMR a batut PDL la Cluj la europarlamentare

Scris de 584

Alianta PSD-UNPR-PC a castigat alegerile europarlamentare 2014 atat la nivel national, cat si la Cluj, unde a reusit sa obtina 25% din voturi. Judetul nostru va trimite doi deputati in PE: Daniel Buda (PDL Cluj) si Norica Nicolai (PNL Floresti).

Potrivit Biroului Electoral Judetean Cluj, in judetul nostru alianta PSD-UNPR-PC a castigat alegerile pentru Parlamentul European, obtinand 24,96% din voturi.

Pe locul secund se claseaza UDMR, cu 16,44% si abia pe locul trei este PDL, cu 16,14%, urmat de liberali, care au obtinut 13,75% si de PMP, cu 6,57% din voturi.

Candidatul independent Mircea Diaconu a obtinut 6,27% din voturile clujenilor.

Prezenta la vot in randul clujenilor a fost scazuta, de numai 30,91%, fiin inregistrate 177.553 de voturi valabil exprimate si peste 7.700 de voturi nule.

Norica Nicolai si Daniel Buda sunt europarlamentarii clujeni

La nivel national, PSD a obtinut 16 mandate de europarlamentar: Corina Cretu, Ecaterina Andronescu, Catalin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Draghici, Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Dancila, Ionel Sorin Moisa, Victor Bostinaru, Claudiu Ciprian Tanasescu, Doru Claudian Frunzulica, Constantin Rebega, Ana Claudia Tapardel si Andi Lucian.

PNL are sase mandate de europarlamentar, dintre care unul din Cluj: Norica Nicolai, Adina Valean, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Renate Weber si Eduard Hellwig.

PDL are cinci mandate, dintre care unul din Cluj: Daniel Buda, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu.

UDMR are doua mandate: Iuliu Winkler si Csaba Sogor.

PMP are doua mandate de europarlamentar: Cristian Preda si Siegfried Muresan.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours De cartier
  La o lună de la data (re)începerii lucrărilor pentru podul Porțelanului, vedem primele semne pe șantier: câteva garduri metalice și panoul informativ
 • Acum 5 hours Din oras
  „Atenție! Cade tencuiala!”
 • Acum 5 hours Din oras
  De doi ani, Poarta Vieneză nu e cumpărată de nimeni. Prețul cerut e de aproape 3,4 MILIOANE EURO
 • Acum 6 hours De cartier
  Fiindcă așteaptă de mai bine de un an, și-au pierdut răbdarea! Acompaniați de alarme, cu urlete și strigături din partea paznicilor, mănășturenii au „inaugurat” Baza Sportivă „La Terenuri”
 • Acum 7 hours Eveniment
  Poliția clujeană este în alertă: Prietenul femeii dispărute este cunoscut cu antecedente de om violent şi se află sub tratament
 • Acum 7 hours In vizor
  ATENŢIE LA TREN: După 14 ani de promisiuni, pasajul de cale ferată de la Jucu rămâne o vorbă în vânt
 • Acum 8 hours In vizor
  O fundaţie “pentru studii biblice”, printre acţionarii unei firme care a dat o ţeapă de 25 de milioane de euro Companiei de Apă “Arieş” SA
 • Acum 8 hours Din oras
  Autoritățile cresc încet-încet calitatea vieții: «În fiecare cartier este câte o străduță unde modernizăm… În zona de centru străzile sunt aproape gata»
 • Acum 9 hours Din oras
  Primaria plateste 1,6 milioane lei pentru intretinerea fantanilor arteziene si a cismelelor
 • Acum 11 hours Din oras
  A doua zi consecutiv, șoferii din Florești stau înțepeniți în trafic. Boc mai trebuie să-și cumpere niște frigidere la câtă carne primește zilnic
 • Acum 12 hours Politica
  SACUL POPULISMULUI PARE FĂRĂ FUND: Pensionarii cu venituri sub 2000 lei vor primi sprijin. Asta în timp ce Coaliția de Guvernare se pregătește să jupoaie IMM-urile
 • Acum 13 hours Din oras
  A dispărut o femeie de 30 de ani care locuiește în Cluj-Napoca. Ați văzut-o?
 • Acum 14 hours Eveniment
  Bărbat filmat în timp ce se masturba pe o bancă, într-un parc din judeţul Cluj. A fost sesizată poliția
Citește și...
Recomandările redacției
«Cade, dă-te, bă, că cade» Din oras

„Atenție! Cade tencuiala!”

«Cadeee, dă-te, bă, că cade»… tencuiala. Clădirea Palatului Administrativ al Județului Cluj, sediul Instituției Prefectului […]

TOP CITITE