Din oras

UBB va realiza studiul privind interconectarea datelor publice si fundamentarea deciziilor bazate pe date in municipiul Cluj-Napoca pentru proiectul ANTO-CIIC

Autoritățile au stabilit ofertantul câștigător privind serviciile de realizare a studiilor de cercetare și analize-tematica 2: Studiu privind interconectarea datelor publice si fundamentarea deciziilor bazate pe date in municipiul Cluj-Napoca pentru proiectul ANTO-CIIC.

Proiectul este în valoare de 75.000 lei și cuprinde o perioadă de 8 luni de zile.

Ofertant câștigător: Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Obiectul achizitiei:

1. Servicii de realizare studii de cercetare si analize-tematica 2: Studiu privind interconectarea datelor publice si fundamentarea deciziilor bazate pe date in municipiul Cluj-Napoca pentru proiectul ANTO-CIIC.

2. Servicii de cercetare sociala.

Descriere succintă:

Servicii de realizare studii de cercetare si analize-tematica 2: Studiu privind interconectarea datelor publice si fundamentarea deciziilor bazate pe date in municipiul Cluj-Napoca, necesare pentru proiectul „Cresterea transparentei decizionale si simplificarea procedurilor administrative pentru cetateni – ANTO-CiiC”, conform caiet de sarcini. Valoarea achizitiei: estimativ – 75.000 lei fara TVA.

Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operational Capacitate Administrativa – POCA.

În ianuarie 2020, Ziar de Cluj semnala că Primăria Cluj-Napoca aloca 75.000 lei pentru un studiu referitor la modul de funcționare al Antoniei, funcționarul virtual implementat în urmă cu patru ani. Cercetarea urma să fie făcută de Universitatea Babeș-Bolyai, care a câștigat licitația organizată de municipalitate în cadrul proiectului ANTO CIIC, care a costat 3,8 milioane lei.

CITEȘTE ȘI: 75.000 lei pentru un studiu despre cât de eficientă este Antonia lui Emil Boc

Scopul proiectului este creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni.

În ciuda faptului că se dorește acest lucru, la ghișeele Primăriei încă mai sunt cozi, oamenii mai așteaptă în stradă pentru a prinde un loc de parcare, iar sistemul de ticketing pentru transportul în comun funcționează cu erori. Așadar, funcționarul virtual Antonia mai are nevoie de update-uri serioase pentru a funcționa așa cum trebuie.