Sport

U-BT Cluj-Napoca este în finală, după un meci "nebun" cu CSM CSU Oradea

Sala Sporturilor Horia Demian a fost arhiplină sâmbătă seara la meciul decisiv din semifinala Ligii Naționale de Baschet Masculin, dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea. Într-o atmosferă de senzație, demnă de o finală, “studenții” s-au impus în fața orădenilor cu 84 la 78 (18-17, 26-17, 20-21, 20-23).

Deși CSM CSU Oradea a avut un grup numeros și foarte vocal de suporteri, care uneori cu greu a fost acoperit de fanii U-BT Cluj, orădenii nu au reușit să facă față atacurilor și apărării agresive a băieților lui Mihai Silvășan. În ultimele trei minute ale partide, CSM CSU Oradea a reușit să înscrie doar trei aruncări libere.

La finalul meciului, Mihai Silvășan, antrenorul principal U-BT Cluj-Napoca a declarat că este mulțumit de modul în care au jucat băieții, dar în finală doar victoria îl va mulțumi.

”A fost o serie pe care noi am început-o bine, însă, din păcate, nu am rămas la fel de puternici din punct de vedere mental. Personal, știam că nu vor ceda, sunt campionii en-titre și au orgoliul lor, au continuat lupta. La Oradea, nu am reușit să ne ridicăm la nivelul de intensitate necesar, aici a fost cheia… Cu totul altă abrodare și metalitate am avut în această seară, băieții au luptat extraordinar, au făcut-o și pentru Aleks Rasic, care a fost alături de noi pe bancă și am demonstrat că suntem o adevărată echipă, că putem trece peste probleme și să evoluăm la un nivel înalt. Le-am spus băieților după meci că încă nu am realizat nimic, nu ne mulțumim cu atât, vrem să nu repetăm greșelile din seria cu Oradea… Îi felicit pe băieți, și-au făcut treaba cu toții, am zis și după meciurile cu Oradea, Vlad Moldoveanu ne ajută foarte mult, chiar dacă pe statistică nu se văd toate lucrurile, el este un jucător inteligent, care afecteaza jocul nostru în mod pozitiv. Îi felicit pe toți, au ieșit toți în evidență când a fost cazul, banca de rezerve ne-a ajutat și susținut tot timpul, îi felicit și le mulțumesc tuturor. Urmează meciurile cu Steaua, nimic nu ne mulțumește decât victoriile!”, a declarat Mihail Silvășan.

U-BT Cluj-Napoca întâlnește în finală, Steaua CSM EximBank. Finala se va disputa tot pe sistemul 3 meciuri câștigate din 5. Primele două partide se vor disputa la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor Horia Demian, în 18 și 20 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *