Sport

U-BT a luat Cupa României după trei ani de la ultima finală. Chiar Marcel Ţenter le-a „furat” atunci trofeul clujenilor

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a cucerit, luni seara, Cupa României, după un Final Four în care a ieşit la iveală în primul rând caracterul de învingători al elevilor lui Marcel Ţenter. A fost a doua finală a clujenilor din ultimii trei ani şi al treilea Final Four disputat în ultimii 10 ani, doar ediţia de la Oradea, din acest an, fiind cu noroc pentru Adamovic şi colegii săi.

În 2007, „U” Mobitelco Cluj avea să intre în istoria Cupei României şi printr-un protest făcut după semifinala pierdută la două puncte, 85-87, în faţa lui Asesoft Ploieşti. Atunci, clujenii au acuzat vehement arbitrajul din meciul disputat chiar în sala „Olimpia” şi au ales să nu se prezinte la finala mică, pe care trebuiau să o dispute a doua zi, cu CSU Sibiu. După acel episod, „studenţii” au fost nevoiţi să mai aştepte încă şase ani pentru a mai ajunge într-un Final Four al Cupei României, ediţia Timişoara, 2013.

„U” Mobitelco BT avea să-şi ia revanşa atunci în faţa prahovenilor, potrivit CJSport.ro, jucătorii pregătiţi la acea vreme de către Niksa Bavcevic reuşind să se califice în finală după un categoric 90-74 administrat echipei care a dominat baschetul românesc timp de 10 ani. În ultimul act al competiţiei de la Timişoara, clujenii urmau să-i întâlnească pe cei de la Gaz Metan Mediaş, pregătiţi chiar de către Marcel Ţenter, cel care plecase de la Cluj la finalul sezonului precedent. Sibienii aveau să înceapă tare acel meci şi, după două sferturi pierdute categoric, „U” Mobitelco nu a mai avut puterea să revină, astfel că Gazul s-a impus cu 76-62.

În acest sezon, însă, după trei ani de aşteptare, U-BT a ajuns într-o nouă finală a Cupei României, de data aceasta Marcel Ţenter reuşind să câştige trofeul şi pe banca echipei la care a cunoscut cele mai mari satisfacţii, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. „Sunt foarte fericit pentru acest trofeu și sper ca acesta să închege și mai mult echipa noastră, să jucăm din ce în ce mai bine în continuare. Pentru mine este extraordinar că am reușit să câștig ca și jucător două titluri, am reușit să fiu campion și ca antrenor și acum am adus și Cupa României la Cluj”, a spus Ţenter, după ce a mai intrat cu încă un trofeu în istoria clubului ardelean.

Tehnicianul clujenilor vrea acum să repete şi performanţa din 2011, tot de pe banca clujenilor, atunci când a câştigat titlul de campioană, meciurile din play-off-ul Ligii Naţionale urmând să înceapă săptămâna viitoare.

 

foto: Arman Noemi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *