Din oras

Turistii care au vizitat ieri centrul orasului, Mosi Nicolae pentru copiii defavorizati

Aproximativ 20 de tineri au participat ieri dupa-amiaza la turul ghidat “cu iz de iarna” organizat de Cluj Guided Tours. “Taxa” de participare a constat in dulciuri si donatii care au ajuns apoi sa ii bucure pe micutii din familii care se lupta cu greutati. Astfel, participantii la X-Mas Gift Tour au admirat frumusetile Clujului, au aflat legende si secrete si au fost in acelasi timp Mosi pentru copiii sarmani.

“Beneficiarii sunt niste copii care au nevoie de ajutorul nostru. Vrem sa facem o fapta buna de Mos Nicolae, ne-am gandit sa facem o fapta buna si pentru turisti, prezentandu-le Orasul Comoara, asa cum facem pe tot parcursul anului, insa acum dorim sa avem o tematica mai speciala, sa fie cu tenta de iarna, de sarbatori de iarna”, spune Loredana Talpos, ghidul turului.

In Asociatia Cluj Guided Tours activeaza 20 de voluntari, care pe parcursul anului le-au aratat curiosilor in fiecare zi, prin tururile gratuite organizate, tainele orasului. Turul de ieri dupa-amiaza a fost, insa, unul mai special.

“Incepem in Piata Muzeului, acest loc a facut parte din orasul antic Napoca si de asemenea a fost centrul primei fortificatii a Clujului, apoi vom merge in Piata Unirii, unde a fost centrul celei de-a doua fortificatii a Clujului, unde acum se afla Targul de Craciun. Ne vom indrepta apoi spre strada Mihail Kogalniceanu si incetul cu incetul vom iesi din perimetrul celei de-a doua fortificatii a Clujului si vom finaliza turul in Piata Avram Iancu. Vom spune legende care ori sunt despre ceva specific iernii, de exemplu bradul de Craciun, sau fursecurile care se consuma acum, sau referitoare la evenimente care au avut loc iarna. De exemplu Matia Corvinul, unul dintre cei mai cunoscuti fii ai acestui oras, a devenit rege intr-o iarna”, a dezvaluit Loredana.

Aceasta arata ca de-a lungul anului variaza foarte mult numarul participantilor. Au avut de la tururi cu o persoana pana la tururi cu 50 de persoane.

“Ne place ceea ce facem, dorim sa crestem cat mai mult, dorim sa promovam cat mai mult frumusetile acestui oras si de aceea noua ne face placere sa mergem in tur chiar si cu un singur turist”, a mai spus tanara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *