Focus

Tudorel Toader amenință cu “desecretizarea” salariilor funcționarilor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Scris de 539

În urma protestelor anunțate de către ofițerii și agenții de poliție și penitenciare alături de rezerviștii militari, ministrul Justiției, Tudorel Toader, intenționează să publice salariile funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor. 

Recent, reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor au anunțat calendarul protestelor programate pentru 7-8 februarie 2019. În acest context, președintele Sindicatului Liber al Penitenciarului Gherla, Ovidiu Bota a declarat că la acțiunile de protest vor participa și reprezentanți de la Penitenciarul Gherla.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii, angajații din penitenciare și rezerviștii militari ies la proteste

”Calendarul acțiunilor de protest include petiții, refuz de efectuare a orelor suplimentare, proteste în stradă, pichetări, acțiuni în justiție și plângeri penale.

Refuzul de a intra în serviciu, în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfășurarea misiunilor în condiții de siguranță.

La aceste acțiuni vor participa și reprezentanți de la Penitenciarul Gherla”, a precizat Ovidiu Bota. 

“Transformarea unui profesor într-un soldat de partid”

Ca urmare a protestelor anunțate, ministrul Tudorel Toader a amenințat cu publicarea drepturilor salariale, precum si a tuturor celorlalte drepturi banesti, de care beneficiaza functionarii publici cu statut special din ANP.

Reacția sindicaliștilor nu a întârziat să apară, aceștia precizând că salariile angajaților din penitenciare sunt oricum publice, fiind plătite din bani publici:

”Il informam pe aceasta cale ca acestea nici n-ar trebui sa fie secrete, fiind platite din bani publici, chiar daca sub semnatura domniei sale s-a secretizat HG-ul care stabileste coeficienti de salarizare pentru fiecare functie in parte”, se menționează în comunicatul oficial.

Conform sursei citate, sindicaliștii din penitenciare precizează că nu solicită majorări salariale, ci doar aplicarea Legii salarizării unitare, precum și plata celor peste 1 milion de ore suplimentare.

”Vom continua, deci, actiunile de protest oricat de jenante vor fi incercarile ministrului Toader de a raspunde solicitarilor legitime ale angajatilor din penitenciare referitor la imbunatatirea conditiilor de lucru, o salarizare echitabila si eliminarea discriminarii pensionarilor militari.

Dar, intr-un context in care condamnati penal conduc tara si construiesc bugete, nimic nu mai mira. Nici macar transformarea unui profesor intr-un soldat de partid”, conchid aceștia. 

Conform datelor oficiale, ministrul Justiției, Tudorel Toader, incasează lunar o leafă de peste 57.000 de lei. 

După cum informează reprezentanții sindicatelor din penitenciare, salariile personalului din domeniul apărării, a ordinii publice și siguranței naționale au fost, pur și simplu, înghețate. De altfel, pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, iar fondurile alocate îmbunătățirii condițiilor de lucru pentru angajații din sectorul de apărare și ordine publică, au fost în mod constant reduse.

În acest context, au fost anunțate proteste pentru zilele de 7-8 feburarie, acțiunile de protest suprapunându-se cu Reuniunea Informală a Consiliului Jai (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 20 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 22 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 24 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE