Din oras

Trotuarele, un lux pe strada Fagului din cartierul Bună Ziua. Guvernul e de vină!

Scris de 551

În cartierul Bună Ziua, infrastructura lasă mult de dorit. Pe strada Fagului nu a existat niciodată un trotuar, pe tronsul dintre Atos și Alverna.

Clujenii s-au săturat de promisiunile municipalității, care, de anul trecut, anunță că în bugetul investițiilor pe 2017 este cuprins și cartierul Bună Ziua. Cei care locuiesc pe strada Fagului, abia se strecoară ca pietoni. 

”Aveți de gând să faceți trotuar? Pentru că sunt mulți copii care merg la grădiniță, plus părinți cu cărucioare, plus mașinile parcate de ambele părți și este și foarte îngustă acea zonă”, l-a întrebat recent o clujeancă pe viceprimarul Dan Tarcea la o emisiune radio.

Deși strada Bună Ziua nu se află încă în patrimoniul Primăriei și este necesară o hotărâre de Guvern pentru transferul acesteia, viceprimarul Dan Tarcea spune că se lucrează la proiectul de dezvoltare a străzii Bună Ziua, și estimează că anul acesta vor rezolva problema.

“Avem un proiect de dezvoltare a zonei, a străzii Bună Ziua. Noi am făcut solicitare către Ministerul Transporturilor să ne dea strada înapoi pentru că această stradă a fost a municipiului Cluj-Napoca, a fost cedată către Compania Națională de Drumuri pentru a fi modernizată acum câțiva ani și, din nefericire, au uitat să ne-o dea înapoi. Noi am făcut solicitarea încă de anul trecut, sper să putem rezolva anul acesta și să intre în proprietatea noastră.

După ce este în proprietatea noastră putem să facem aceste lucrări. Avem proiectul de lărgire a străzii Bună Ziua la trei benzi și cu piste de biciclete, practic tot tronsonul de la Calea Turzii până la intersecția cu Romulus Ladea urmează să fie predat către Primărie și să intre într-un proces de modernizare și de reabilitare în totalitate. Categoric, strada Fagului intră în același tronson cu strada Bună Ziua pentru predare. Suntem pregătiți cu partea de evaluare, să vină strada la noi și vom da drumul la expropieri”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la același post local de radio.

Cum actualul Guvern nu are ca prioritate susținerea proiectelor primarului Emil Boc, cel mai probabil transferul străzii va fi întârziat sau blocat cât mai mult. 



ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 12 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 13 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 15 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 15 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 17 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 17 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE