Din oras

Trotuare tăiate în Mănăștur pentru crearea unei benzi carosabile. Pietonii nu mai contează pentru Primărie?

În Mănăștur, pe strada Câmpului, trotuarele au fost îngustate extrem de mult odată cu începerea lucrărilor pentru realizarea sensului giratoriu și a unei benzi carosabile suplimentare pentru efectuarea virajului la dreapta. 

Crearea unui sens giratoriu și a unei benzi carosabile suplimentare pentru efectuarea virajului la dreapta, pe strada Câmpului, aduce o serie de dezavantaje pentru pietoni. Trotuarele aproape au dispărut. Oamenii se tem pentru siguranța lor și spun că trotuarul redus la jumătate le va pune viața în pericol.

„Salut crearea benzilor unice pentru transportul în comun, însă nu sunt de acord cu îngustarea extremă a trotuarului de pe strada Câmpului (intersecție calea Mănăștur până la Kaufland). Devine o zonă de mare pericol pentru mamele cu mai mulți copii mici și/sau cărucior, având în vedere că pe prima bandă vor trece mașini mari (autobuze si trolee)”, i-a transmis un părinte primarului Emil Boc, într-o sesizare online.

Un alt clujean spune că lucrările nu sunt făcute cu cap, deoarece pietonii au numai dezavantaje. 

“Sunt avantaje pentru circulație, dezavantaje pentru pietoni. E îngust, eu zic că rămâne așa îngust. E mic. La traficul pe care ar trebui să îl preia acolo pentru Kaufland – practic lumea trebuie să meargă pe lângă borduri, pe lângă blocuri roată – nu mi se pare ok”, a declarat bărbatul pentru Cluj 100%. 

strada campului

Strada Câmpului din Mănăștur nu este singura zonă din oraș care a rămas doar cu o urmă de trotuare, după ce a fost lărgită partea carosabilă. De exemplu, în Piața Cipariu, trotuarele au fost tăiate. Mai mult, au dispărut și câțiva copaci. Oamenii nu au ezitat să le bată obrazul șefilor administrației publice locale pentru faptul că ignoră pietonii și pun preț doar pe soluționarea problemelor din trafic. 

„Sunt foarte mulțumită de banda pe care ați făcut-o special pentru mijloacele de transport în comun (banda pe traseul 21 Decembrie 1989 – Memorandumului – n.red.), dar a mai rămas o veche problemă: restituirea trotuarelor pietonilor. De ceva vreme, trotuarele sunt făcute pentru mașini. Oamenii merg pe trotuare, sunt ale oamenilor. Măcar de acum înainte trotuarele să fie drepte, nu cu coborâșuri și suișuri. Să se încline bordura, nu tot trotuarul la fiecare acces auto să fie coborât. Dați trotuarele pietonilor”, a spus Mihaela, la un post de radio local, în timpul unei emisiuni cu viceprimarul Dan Tarcea.

Tarcea consideră că șoferii care parchează neregulamentar sunt de vină pentru faptul că pietonii nu mai au pe unde circula, nicidecum conducerea Primăriei care a decis să reducă dimensiunile trotuarelor. 

“La începutul anului a fost luată decizia de a face o bandă dedicată de la biserica Sf. Petru până în Mănăștur. Au fost luni de studiu, nu am luat o decizie pripită, am informat din timp pe toți cei implicați în trafic.

Este nevoie de cel puțin o lună să se obișnuiască oamenii cu noile reglementări. Legat de trotuare, aveți dreptate, dar am identificat în primul rând destul de multe mașini care sunt parcate pe trotuare. Până la urmă trebuie să ne asumăm o decizie corectă pentru toată lumea”, a explicat Dan Tarcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *