In vizor

Trotinetiștii, un pericol public. O altă mașină a fost avariată de o trotinetă

Trotinetiștii sunt un pericol pentru traficul din Cluj-Napoca: Mașini lovite, pietoni accidentați și trotuare blocate.

O altă mașină a fost lovită de o trotinetă, asta după ce ieri o trotinetă a fost aruncată prin luneta unui autoturism parcat.

„Cineva a intrat cu trotineta în mașină și a dispărut. Nu știu mai multe detalii să te ajut. Încearcă totuși să iei codul QR de pe trotinetă, să îi faci o poză și să vorbești cu cei de la Bolt să vadă cine a folosit ultima dată trotineta, poate te ajută”, este mesajul postat pe un grup dedicat șoferilor

Parisul a interzis trotinetele și pe bună dreptate. Recent, la Cluj-Napoca, un pieton a fost lovit pe trecere de o trotinetă, iar făptașul a plecat de la locul accidentului. Chiar ieri, un băiat de doar 11 ani aflat pe o trotinetă a fost lovit de o mașină. Dincolo de toate aceste accidente, care îi pun în pericol pe ceilalți paerticipanți la trafic, trotinetele sunt deranjante prin faptul că sunt lăsate peste tot și bochează accesul trecătorilor.

„Aș dori să fac o sesizare în legatură cu lăsarea/parcarea trotinetelor pe trotuare, astfel încat blochează circulația pietonilor. Mă întreb cum trece o mamică cu un cărucior? În multe cazuri sunt lăsate încat nici nu poți să treci, sau trebuie să ieși în stradă ca să le ocolești. Ar trebui amplasată o zonă specială pentru parcarea lor. Țin să menționez că de multe ori am observat că se circulă pe trotuar cu trotinete, fiind un pericol pentru pietoni. Trebuie să se întâmple accidente ca să putem face ceva? Dacă s-ar da sancțiuni mai aspre pentru parcarea incorectă sau folosirea lor pe trotuare, poate ar ajuta”, a semnalat un clujean.

În regulamentul de funcționare al trotinetelor electrice sunt menționate locurile în care acestea au voie să fie parcate sau pe unde au voie să circule. Din păcate, nimeni nu respectă regulamentul. Poate că ar trebui și administrația locală să se gândească la interzicerea acestora. Într-adevăr, ele pot reprezenta o alternativă nepoluantă pentru mașină. însă dezavantajele folosirii acestora sunt mai mari decât avantajele.