Uncategorized

Din acei mulți ofertanți interesați de tronsonul doi al Centurii Metropolitane, abia o asociere și-a făcut curaj. După trei amânări, există o ofertă

Emil Boc anunță victorios că după 3 amânări, în sfârșit există un ofertant pentru tronsonul doi al Centurii Metropolitane. Boc anunța că există interes din partea mai multor firme pentru acest proiect, dar ce să vezi, a fost depusă o singură ofertă. 

„Veste buna pentru centura metropolitana a Clujului. Avem un ofertant la licitația pentru realizarea Centurii. Urmează perioada de evaluare, maxim 90 de zile lucrătoare. Azi s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru realizarea Centurii Metropolitane a Clujului , tronsonul 2, in valoare de 3.525.487.694,39 lei fără tva, valoare de licitație. A fost depusă o oferta din partea Asocierii CON-A OPERATIONS, DIMEX 2000, HYDROSTROY AD, CONCELEX si Automagistral-Pivden”, a anunțat victorios Emil Boc pe Facebook.

Licitația a fost amânată de trei ori deoarece nimeni nu s-a arătat interesat de acest proiect. La ultima amânare, primarul dădea asigurări că există mai multe firme interesate. Până la urmă abia s-au adunat de o ofertă.

„Tronsonul 2, care începe la intrarea în Cluj-Napoca, este în licitație. Sunt mai mulți ofertanți care au solicitat prelungirea termenului, care este partea plină a paharului pentru că data trecută a trebuit să reluăm licitația pentru că nu a venit nimeni.  Sunt de făcut viaducte, tuneluri, e o lucrarea complexă. Ne așteptăm să avem participanți. Dar ANAP a cerut să prelungim cu 2 săptămâni pentru că nu este timp suficient, deci termenul va fi de 20 noiembrie pentru depunerea ofertelor, asta pentru a respecta toate procedurile legale”, declara Boc la începutul lunii noiembrie.

La sfârșitul lunii iunie, a fost atribuită licitația pentru primul tronson al proiectului, ofertantului câștigător firma Viarom Construct.