Din oras

Tripla premiera la Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj

Aeroportul International Cluj, anunta o tripla premiera: punerea in operare a caii de rulare Golf, a platformei pentru parcarea aeronavelor Apron 4, precum si inceperea operarii companiei Vueling.

“Noua cale de rulare Golf ofera posibilitatea operarii de aeronave mari ce necesita suprafete de portanta superioara, astfel consolidandu-se
dezvoltarea infrastructurii in viziunea strategica a Aeroportului Cluj. Au scazut timpii de miscare ai aeronavelor, este fluidizat traficul aerian si eficientizata folosirea pistei de decolare aterizare si a aeroportului, fiind inregistrata o economie de timp si combustibil pentru toti operatorii care opereaza in prezent pe Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj”, arata reprezentantii Aeroportului.

De asemenea, finalizarea platformei de parcare a aeronavelor Apron 4 este o realizare deosebit de importanta, avand in vedere ca locurile de parcare erau insuficiente. Mai mult, exista riscul de blocare a dezvoltarii traficului aerian, daca nu se finaliza platforma de parcare. Noile elemente de infrastructura au fost deja auditate, certificate de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana si fiind introduse in certificatul de autorizare al aeroportului, sunt operationale.

“Prima aeronava care a fost parcata pe noua platforma Apron 4 este cea a operatorului aerian Vueling, care sambata, 28 iunie 2014 a efectuat primul zbor cu destinatia Barcelona – Cluj-Napoca – Barcelona, pe Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj. Compania spaniola low-cost a anuntat inceperea operarii pe aeroport in data de 16 martie 2014, oferind si posibilitate de conexiune pentru alte zboruri Vueling de pe Aeroportul Barcelona El Prat, aducand un beneficiu real celor care doresc sa calatoreasca spre alte destinatii”, au mai precizat reprezentantii Aeroportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *