Din oras

Trenuri speciale pentru clujeni la întâlnirea cu Papa Francisc

Peste 6000 de credincioși greco-catolici din Cluj-Napoca vor lua calea Blajului pentru a participa la evenimentul anului, întâlnirea cu Papa Francisc.

Eparhia de Cluj-Gherla, prin vocea episcopului Florentin Crihălmeanu, a anunțat rezervarea a trei garnituri de tren pentru aproximativ 3000 de credincioși care vor să-l vadă pe Papă.

”Bucuriei marii sărbători a Învierii Domnului îi alăturăm în această vară și bucuria vizitei în România a Sfântului Părinte Papa Francisc. Suveranul Pontif a acceptat, în cadrul celebrării liturgice de pe Câmpia Libertății de la Blaj, să îi beatifice pe cei șapte episcopi greco-catolici morți ca martiri în timpul regimului comunist. Am reușit închirierea a trei garnituri de tren pe traseul Cluj-Napoca – Blaj și retur, cu capacitatea de 3000 de persoane. Recomandăm credincioșilor să meargă cu trenul, pentru a ajunge cât mai aproape de Câmpia Libertății”, a declarat episcopul, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe lângă cei care se vor deplasa cu trenul la Blaj, încă 3000 de oameni vor face deplasarea în județul Alba cu autocarul sau mașini personale. De reținut că fiecare pelerin își va plăti singur transportul.

„Biserica noastră s-a ocupat de logistică. Fiecare credincios s-a înscris pe liste, iar trenul va fi plătit de fiecare în parte. Prețul e 80 RON dus-întors. Mai multe detalii vor fi anunțate ulterior, referitoare la ora plecării. Fiecare credincios va primi din partea noastră o pelerină de ploaie, o șapcă de soare și o hartă a Blajului”, a explicat Părintele Daniel Avram, consilierul mass-media al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Pe 2 iunie, pe Câmpia Libertății de la Blaj, Suveranul Pontif îi va beatifica pe cei șapte episcopi greco-catolici martiri – Iuliu Hossu, Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu, Tit Liviu Chinezu și Ioan Suciu, ”uciși din ură față de credință în diverse locuri din România între 1950 și 1970”.

Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai. Suveranul Pontif va trece prin București, Bacău, Șumuleu-Ciuc, Iași, Sibiu urmând ca pe 2 iunie să fie prezent la Blaj, înainte de a pleca spre Roma.

Conform estimărilor oficiale, aproximativ 150.000 de oameni sunt așteptați pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *