Din oras

Tremură chiloții pe curvele Clujului care au anunțuri pe Piața de la A la Z! Procurorii DIICOT au acționat în premieră

Procurorii DIICOT București au acționat în premieră pe țară si au acuzat de proxenetism un site de anunțuri, anunțul.ro. Pe acest site, fetele își căutau parteneri de sex, pe bani, la rubrica „Ea caută partener”. Magistrații au decis, pe lângă începerea urmăririi penale împotriva portalului, ca pe perioada cercetărilor, 60 de zile cel puțin, rubrica în cauză să fie suspendată din opțiunile site-ului. Ce se întâmplă cu cel mai mare portal de anunțuri din Cluj-Napoca, Piața de la A la Z? Zeci de anunțuri cu fete care se oferă pe tavă domnilor, contra cost, pot fi citite și văzute de oricine.

După modelul de acțiune în cazul portalului acuzat de proxenetism, anuntul.ro, și site-ul Piața de la A la Z Cluj poate fi acuzat de o infracțiune similară. Numai că, ofițerii DIICOT Cluj, cei care se ocupă de partea de prostituție-proxenetism nu au timp să verifice ce fel activități prestează unele fete și cine este ascuns în spatele anunțurilor de pe portal.

Surse din instituția care cercetează astfel de infracțiuni arată pentru Ziar de Cluj că a existat o tentativă de verificare a anunțurilor, anul trecut, dar ideea a fost abandonată pe motiv că procedura de cercetare este una extrem de complexă.

Știu că a existat o tentativă de verificare a unor anunțuri, însă e destul de greu să faci asta. Prostituatele plătesc către Piața de la A la Z anumite sume de bani pentru a apărea acele anunțuri cu tentă sexuală, care până la urma e sex curat. Anunțurile au o valabilitate în funcție de cât plătește fiecare fată sau peștele pentru ea. Poate fi o săptămână, două sau mai mult. Pe urmă își șterg anunțurile și postează cu altă identitate. Chiar dacă plătesc cu cardul, e greu de aflat cine plătește și cu ce scop. Unele își expun anunțuri referitoare direct la sex, altele la masaje. Până la urmă tot sex este orice anunț ce  conține poze provocatoare„, spun surse din rândul anchetatorilor.

Mai grav este, spune sursa noastră, Piața de la A la Z știe exact ce fel de practici au fetele care postează anunțuri deocheate și nu face nimic pentru a stopa fenomenul. Deși se plătește cu cardul și omul care virează banii deține controlul și responsabilitatea asupra anunțului, Piața de la A la Z ar putea tria sau suspenda anunțuri care au tentă sexuală. Dar nu o fac.  

Din punctul meu de vedere, Piața de la A la Z încurajează prostituția, mai ales în mediul online…că există variante de anunțuri de genul și pe print. Site-ul îți permite contra unei sume de bani să publici aproape orice anunț îți dorești. Ar putea exclude rubrici sau anunțuri. Este ilegal pe un portal să promovezi cu buna știință masaje de totul felul, cu fetele și poze în curul gol și să știi că în spatele acelui anunț se ascunde prostituție curată„, arată sursa Ziar de Cluj.

Ziar de Cluj a prezentat în urmă cu o lună un material despre prostituatele Clujului și modul lor de racolare a clienților. Vestea că au apărut în ziar s-a răspândit ca un fulger în rândul acestora. Ziua următoare publicării articolului, din cele câteva zeci de fete care își arătau disponibilitatea mai rămăseseră doar două.

Ziarul Piața de la A la Z oferă anunțuri de tot felul. Spre exemplu, după punerea sub acuzare a site-ului anunțul.ro, am verificat Piața de la A la Z. In data de 8 aprilie 2015 după o simplă căutare a cuvântului SEX am găsit 49 de anunțuri active.

O altă căutare făcută de noi se referea la MASAJE. Nu toate anunțurile privind masajele au și o tentă erotică, dar majoritatea lor au ca poză de profil fete despuiate. Asta ne duce la gândul că în spatele anunțurilor sunt fete cât de cât mai discrete și nu arată pe față că își racolează clienți pentru sex. La o căutare cu cuvântul MASAJE, pe Piața de la A la Z,  am găsit un număr de 36 de anunțuri active.

Rămâne de văzut dacă după acțiunea ofițerilor DIICOT de la București, care demonstrează că pot fi găsiți cei care postează anunțuri porno, dar și că cei care permit acest lucru pot fi trași la răspundere, cei de la Cluj vor lua masuri la randul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *