Jos palaria

Trelleborg Automotive Dej se extinde, aducand aproape 300 de locuri de munca noi

Scris de 2,196

284 de locuri de munca noi ar putea fi create la Dej o data cu extinderea capacitatilor de productie a Trelleborg Automotive cu inca o hala de productie. Consiliul Judetean (CJ) Cluj a facut demersuri pentru sprijin financiar in acest sens de la Guvern.

Compania Trelleborg Automotive a solicitat sprijinul administratiei judetene pentru a putea sa obtina din partea Guvernului Romaniei, prin intermediul Schemelor de Ajutor de Stat – initiativa de stimulare a investitiilor din domeniile cheie ale economiei nationale, suma de 5,4 milioane de euro pentru cofinantarea investitiei privind „Extinderea capacitatilor de productie ale unitatii economice Trelleborg Automotive Dej – fabricarea pieselor antivibratie pentru autovehicule”. Prin implementarea acestui proiect, va fi construita o hala de productie si vor fi achizitionate echipamente in valoare totala de aproximativ 16 milioane de lei.

„Vor fi create 284 de noi locuri de munca, ceea ce va ridica numarul total de angajati la 585, compania Trelleborg devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori straini din judetul Cluj. Investitia va genera crearea, pe orizontala, de numeroase alte noi locuri de munca, dar si sporirea activitatilor productive ale furnizorilor autohtoni”, anunta oficialii CJ Cluj.

Astfel, la maturizarea proiectului, cifra de afaceri a companiei va creste de la 40 de milioane de euro, cat numara in prezent, la peste 100 de milioane de euro anual.

„Pentru ca circa 70% din productie se adreseaza pietei internationale, proiectul va contribui si la sustinerea exporturilor judetului Cluj si ale Romaniei in ansamblu. In plus, economia judetului precum si cea locala vor avea numai de castigat, preconizandu-se a fi colectate suplimentar, anual, din platile sub forma de impozite, taxe si contributii sociale, de peste 2 milioane de euro”, au adaugat reprezentantii administratiei judetene clujene.

Trelleborg Automotive Dej face parte din Grupul germano-suedez Trelleborg Vibracoustic, lider mondial in productia de piese antivibratie pentru autovehicule, cu o cota de piata de 13% (incluzand ca si clienti principali pe Renault-Nissan, Ford, Volkswagen si BMW). Pe piata din Romania este principalul furnizor pentru producatorul Dacia-Renault.

Pentru ca au facut demersuri concrete pentru sprijinirea extinderii unei companii care aduce locuri de munca si beneficii la nivel local si judetean, sustinand proiectul la Ministerul Finantelor Publice, spunem Jos Palaria celor de la Consiliul Judetean Cluj!ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 18 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 21 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE