Justitie

Trei polițiști de la Rutieră, acuzați că au bătut un clujean pentru că discuta despre cazurile de la Caracal

Gabriel Papuc, un clujean întors recent din Anglia, a povestit pentru cei de la DIGI 24 că a fost atacat de trei polițiști, într-o shaormerie din centru, pentru că discuta despre intervenția ratată de la Caracal. Potrivit acestuia, în localul în care intrase să își ia de mâncare au apărut trei polițiști care voiau și ei să comande. Gabriel Papuc susține că vorbea cu un prieten despre greșelile pe care autoritățile le-au făcut în cazul fetelor omorâte la Caracal moment în care i s-a cerut să se legitimeze. Acesta nu avea documentele la el, motiv pentru care a fost încătușat și dus la sediul de poliție. 

„Povesteam cu prietenul meu, l-am întrebat dacă ascultase convorbirile (n.r. – Alexandrei cu 112), arătând cu privirea și capul spre echipajul de poliție, spunându-i: „Ai văzut ce au făcut nenorociții ăștia?”. În secunda următoare, un agent de poliție s-a îndreptat spre mine și mi-a cerut un act de identitate, i-am spus că nu am”, a declarat Gabriel Papuc pentru cei de la Digi 24

 Cei doi bărbați se aflau în fața fast food-ului. Polițiștii ar fi ieșit și ei din resturant, moment în care pe unul dintre ei l-ar fi trântit de perete și i-ar fi pus mâna în gât, iar pe celălalt, l-ar fi imobilizat la pământ. Bărbatul susține că polițiștii ar fi continuat să îl agreseze fizic și pe drumul spre secția de poliție, mai arată sursa.

„M-au încătușat, m-au luat pe sus, m-au urcat în mașina de poliție. Agentul de poliție din spate care era lângă mine a început să mă lovească cu palmele, cu pumnii în stomac, în cap”, a mai povestit tânărul bătut.

Omul spune că i-a fost întocmit și un proces verbal, pe care ar fi refuzat să îl semneze întrucât nu avea niciun nume de agent de poliție trecut pe el. Odată lăsat să plece, bărbatul a sunat la 112.

Surse din cadrul IPJ Cluj susțin că cei trei agenți de poliție sunt din cadrul Serviciului Rutier. Mai mult, în varianta spusă de polițiști se arată că ei au intrat să își comande mâncare, moment în care Gabriel Papuc ar fi strigat după ei ”Să crape mațele-n voi, bă”. După ce i-au cerut actele de identitate și au aflat de la tânăr că nu le avea asupra lui, l-au invitat la secție, iar Gabriel ar fi devenit violent, motiv pentru care l-au încătușat.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă pentru adresare de injurii și cu avertisment pentru refuz de legitimare. S-a procedat la imobilizare prin folosirea forței. Până în prezent la sediul unității de poliție nu a fost depusă vreo sesizare privind un eventual comportament abuziv al polițiștilor”, arată purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *