Din oras

Trecerile de pietoni din Piața Blaga, „modernizate” la finalul anului trecut, sunt deja degradate

Piața „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca a fost modernizată în a doua jumătate a anului trecut cu lucrări de calitate îndoielnică.

Potrivit postării de pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, ce anunța în 12 mai 2020 „începerea lucrărilor în Piața Lucian Blaga”, lucrările au fost executate de asocierea SC Diferit SRL – Starcom Exim SRL, valoarea contractului a fost de 20.592.463, 79 lei fără TVA, iar durata de execuție era de 6 luni.

Modernizarea Pieței Lucian Blaga trebuia să se finalize până în data de 30 noiembrie 2020. Din 1 Decembrie, primarul Emil Boc amenința că iese cu chitanțierul, în caz de întârziere. Piața nu a fost gata atunci, dar, la 3 săptămâni distanță, lucrările au fost declarate finalizate.

În 22 decembrie 2020, Emil Boc a precizat pentru ebsradio.ro:

„Acum lucrările sunt finalizate, urmează doar partea de recepție a lucrărilor. Pot să vă spun că sunt 4 stații de încărcare biciclete electrice, sunt 4 stații de încărcare mașini electrice, sunt 5 băncuțe cu modul USB pentru încărcare telefoane în Piața Blaga, de asemenea, rețeaua aeriană a fost desființată pe 2,5 km.

Fiecare din cele 11 treceri de pietoni care au fost constituite au marcaje tactile, este o trecere nouă la Casa de Cultură și sunt toate instrumentele de semaforizare inteligentă care conțin 52 de senzori de detecție trafic, care adaptează funcționarea semafoarelor în funcție de valorile de trafic.”

Tot în 22 decembrie, Ziar de Cluj a scris despre modul în care au fost finalizate lucrările – noile băncuțe cu USB erau nevopsite, părând degradate, asfaltul proaspăt turnat era grunjos și cu denivelări, iar trecerile de pietoni au fost pictate pe asfalt direct uzate.

Citiți și:

Lucrări de calitate îndoielnică în Piața Lucian Blaga, proaspăt „modernizată”

La mai puțin de jumătate de an de la recepția lucrărilor, de pe trecerile de pietoni cu care se lăuda primarul în decembrie a început să dispară vopseaua, semn că lucrările efectuate chiar sub nasul Primăriei sunt trainice, durabile și de cea mai bună calitate (la fel ca și calitatea vieții clujenilor):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *