FOTOGRAFILA

Trecere de pietoni de pe Oașului, imposibil de folosit de către persoanele în cărucior

Scris de 166

O trecere de pietoni de pe strada Oașului a fost mutată recent, doar că nu s-a ținut cont de accesul persoanelor cu dizabilități și a cărucioarelor pentru copii. Aceștia au de traversat două borduri pentru a ajunge pe trotuar. 

Viceprimarul Dan Tarcea promite că toate trotuarele și trecerile pentru peitoni vor beneficia de acces pentru cărucioarele de copii sau pentru cele ale persoanelor cu dizabilități.

”Am început cu zona centrală și ne-am dus spre marginile orașului, vom ajunge cu acces pentru cărucioare în toate cartierele. Ține de civilizația unui oraș ca toate persoanele cu dizabilități să poată să urce pe trotuar”, susține Dan Tarcea.

Doar că în Cluj-Napoca mai este mult până când se ajunge la un nivel european.

Pe strada Oașului, municipalitatea a mutat o trecere de pietoni care era prea aproape de intersecție. Accesul pe această trecere nu este limitat doar de bordură ci și de o altă treaptă. Parctic cărucioarele au de trecut două obstacole pentru a putea traversa. Nu mai vorbim de situația când se deplasează din sens opus și trebuie să ajungă pe trotuar. Vor rămâne blocați pe carosabil până ce va veni cineva să îi ajute să treacă peste cele două borduri. O altă persoană a atras atenția că dacă ești atent la mașini sunt șanse mari să te împiedici de acea bordură. 

Primarul Emil Boc a susținut că până în 2025 va rezolva toate bordurile care împiedică circulația cărucioarelor. Este un orizont de timp extrem de mare, ce ar trebui să facă până atunci persoanele cu dizabilități, sau mamele care au cărucioare cu copii? Ar trebui să ocolească, poate au nororcul să dea peste o trecere fără borduri.

sursa foto: Fecebook/InfotrafcjudClujULTIMA ORĂ

 • Acum 58 mins Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 1 hour In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 2 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 2 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 3 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 4 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 4 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 5 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 18 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 19 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 22 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 1 day Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 1 day Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE