In vizor

Traseu turistic blocat în Făget. Primăria nu răspunde la sesizări: „Nimeni nu știe nimic. E fain la Cluj…”

Accesul la traseul turistic din Făget este blocat de la finalul săptămânii trecute. Clujenii au făcut sesizări la Primărie și la Garda Forestieră, iar în zonă și-au făcut de lucru chiar și polițienii locali: „Văd multă lume mirată în zona, nimeni nu știe nimic. E fain la Cluj, dar e normal ce se întâmplă?”, notează Rareș Iordache pe seama situației halucinante din Făget unde clujenilor le este interzis accesul. Primarul Emil Boc susținea că va fi „cu ochii ca pe butelie” și niciun arbore nu va fi tăiat, iar Clujul verde va prospera.

 „Oameni buni, în seara asta, individul deja vedetă locală prin Mănăștur, a blocat efectiv accesul în traseul turistic.

S-a dus cu semnalizarea până in buza potecii, a pus un copac în mijlocul traseului și stă la pândă.

Am făcut o altă sesizare la Primaria Cluj Napoca pentru acest lucru, daaar, e incredibil ce se întâmplă.

Sunt clare două lucruri: tipul se bazează pe ceva și are tupeu nemărginit, iar cineva i-a dat ceva credit să facă așa ceva.

Văd multă lume mirată în zona, nimeni nu știe nimic. E fain la Cluj, dar e normal ce se întâmplă?”, nota recent Rareș Iordache într-un grup civic de socializare al clujenilor. 

Nici Garda Forestieră nu a răspuns la sesizarea formulată în acest sens. 

sursa foto: raresiordache/clujulcivic/facebook.com

Din nefericire, nici Primăria Cluj-Napoca, nici Garda Forestieră nu au oferit un răspuns la sesizările repetate ale clujenilor.

Ziar de Cluj a trimis solicitări pentru clarificarea aspectelor privind interzicerea accesului clujenilor pe traseul turistic din Făget. 

„Cam atât cu presupusul acces liber prin Făget – aveți grijă pe unde treceți în plimbare să nu încălcați teritoriul privat. (…).

Au apărut panouri de proprietate privată dar nimic informativ legat de autorizații.

Am vb cu poliția locală, au fost pe acolo dar de atunci nu mai știu nimic. Între timp oamenii merg în făget, văd ce s-a întâmplat acolo și se crucesc.

Zicea dl Boc că e cu ochii ca pe butelie pe fiecare copac din Cluj. Să meargă careva să verifice dacă nu cumva o explodat între timp butelia aia”, nota recent un alt clujean în privința situației din Făget. 

Primăria Cluj-Napoca a organizat așa-numite dezbateri publice succesive privind dezvoltarea și întreținerea spațiilor verzi din oraș în cadrul proiectului Clujul Verde, dar întârzie să ofere informații ori să aplice măsurile legale care se impun în cazul blocajului traseului turistic din Făget pentru clujeni. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *