FOTOGRAFILA

Traseistul politic Nasra, despre care nu știm ce-a muncit la viața lui, a ieșit din hibernare și se trage de șireturi cu Domn’ Profesor Dîncu: ”Dragă Vasile, a sosit momentul să-ți asumi filiala PSD Cluj, să-ți asumi un proiect organizatoric, munca la firul ierbii”

Noi când auzim de Horia Nasra nu putem să ne abținem să râdem cu pârțuri. Că ne revine în minte scena în care Nasra, întâlnindu-se pe holurile Televiziunii NCN Cluj cu Ponta, s-au onorat cu epitete și interjecții de tip: ”trădător”, ”șobolan”, ”excremente de șobolan”, ”a ce pute” șamd. Nu s-au îmjurat, nu s-au jignit, unul l-a numit pe celălalt ”curvă” și ălalalt i-a răspuns cu ”ba, pe-a mă-tii”. Dovadă că, niște luni mai încolo, ”șobolanul” Hotia Nasra s-a înscris în partidul Pro România al ”trădătorului” Victor Ponta.

CITEȘTE: Mărturia jurnalistului Răzvan Dumitrescu la întâmplarea în care Nasra și Ponta s-au „complimentat” cu „ȘOBOLAN” și „TRĂDĂTOR” pe holurile televiziunii NCN

”A fost o chestie foarte interesantă pentru că Ponta era deja plecat din PSD, Nasra era în PSD, șeful filialei. Nasra fusese invitat la Victor Lungu în emisiune, dar avea emisiune înainte de emisiunea mea, deci Nasra ieșea de la emisiunea lui Victor Lungu și eu intram în studio cu Victor Ponta. S-au întâlnit cei doi, iar prima remarcă a fost a lui Nasra: ”Trădătorul!”, după care s-a ajuns la schimburi dure de cuvinte, până inclusiv la ”șobolan”, ”excremente de șobolan”, cuvinte pe care Ponta i le-a adresat lui Nasra. A fost o chestie greu aplanată. Noroc că unii intrau și alții ieșeau că altfel vă dați seama ce ar fi însemnat să se întâlnească în aceeași emisiune. Acum constat că ”excrementele de șobolan” s-au adunat în partidul „trădătorului”. Ce înseamnă politica: înghiți orice dacă trebuie. Este extraordinar de interesant”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Răzvan Dumitrescu.

Între timp, ”excrementele de șobolan” s-au reîntors la matca PSD Cluj. De unde dă lecții prin ziare despre ”asumare de proiect organizatoric”, ”muncă la firul ierbii”, ”discuții cu oamenii”, ”nu doar cu acele cravete (? – cravate, poate, cuvinte, habar nu avem ce-a vrut să scrie autorul – n. red.) reci și anonime din spatele vitraliilor”.

El, Horia Nasra, care n-a produs ca șef de filială decât mătreață și 16 saci de mizerie și gunoaie.

CITEȘTE: Ziar de Cluj a intrat in posesia raportului de activitate pe trei ani al fostului presedinte PSD Cluj, Horia Nasra. Vi-l prezentam necenzurat

“16 saci de mizerie si gunoaie am strans azi din sediul PSD Cluj. Cum e locul de munca, asa e si casa! Domnul deputat Horia Nasra probabil ca adora sa stea in cocina, de vreme ce n-a facut timp de 3 ani curatenie. Cat de indolent trebuie sa fii sa stai in jeg? Cat de nesimtit trebuie sa fii sa lasi nedistribuite materiale electorale? Cat de prost manager trebuie sa fii sa n-ai in sediu un frigider, un xerox sau macar WC-ul curat? Am facut curatenie la PSD Cluj si am aruncat gunoaiele. Puteti veni acum la partid toti cei care simtiti ca va reprezinta social-democratia!”, a declarat Liviu Alexa, presedintele PSD Cluj.

Îi scrie el, marele traseist politic lui Vasile Dîncu (pe care noi nu-l prea suportăm, că e mai înfumurat decât i-o permit galoanele, dar nu-i ajunge Nasra, nici când se cațără pe vârfuri, nici până la unghiuța degetului mic de la picior):

”Dragă Vasile,

A sosit momentul să-ți asumi filiala PSD Cluj, să-ți asumi un proiect organizatoric, munca la firul ierbii, discuțiile cu oamenii, nu doar cu acele cravete reci și anonime din spatele vitraliilor.

A sosit momentul să candidezi uninominal la primăria Cluj-Napoca, împotriva lui Emil Boc, domnia ta, fiind totuși, conform unor sondaje locale, cel mai notoriu dintre PSD-iștii clujeni.

A sosit momentul, Vasile dragă, să ai curajul să dialoghezi și cu cei care nu-ți dau dreptate și care sunt în dispută intelectuală, doctrinară și organizatorică cu tine.

A sosit momentul să pui în practică ce ai scris atâția ani și să nu te mai înconjori de „bunăvoitori” de tip „yes-man”.
Dragă Vasile,
Ai în responsabilitate PSD Cluj, redă viață organizației noastre, redă naturalețea trandafirilor roșii și scoate-i din zodia hârtiei creponate pentru care ai o mare responsabilitate”
Așa este ”Dragă Vasile” când îți bagi ”excrementele de șobolan” înapoi în casă. Încep să pută.
De altfel Nasra, reîncălzește o ciorbă pe care a mai servit-o publicului și în august 2020.
Habar nu mai aveam că mai face umbră degeaba pământului traseistul Horia Nasra. Și mi-ar fi plăcut nici să nu mai aud că există acest individ care a reușit performanța să facă traseism de 5 zile dinspre PSD către Pro România și înapoi.Dar, deh, joi, în cadrul Comitetului Executiv Național, sociologul Vasile Dîncu a fost numit (pardon, ales) președinte interimar al Consiliului Național al PSD. Și trebuia și Nasra să emane un damf de ceva, dintr-un colț, ca nu cumva, din greșeală, cineva să calce în el.

Cică Vasile Dâncu ar trebui să candideze la Primăria Cluj-Napoca împotriva lui Emil Boc. Că toată organizația județeană Cluj a PSD ar susține o astfel de candidatură, mai ales acum când Dâncu „a fost încărcat politic și simbolic cu responsabilitatea Consiliului Național al PSD”.

Nu zic că Vasile Dîncu s-ar fi bătut vreodată politic cu cineva și ar fi câștigat altceva decât numirile în plic și locuri la masă. Dar să vină ”invitația” de ”pac, la războiu”, din partea singurului producător autorizat de mătreață al PSD Cluj e prea grotesc. Aș râde, dacă nu m-ar încerca voma citind cele de mai jos:

„Ieri, PSD Cluj s-a întors în urmă cu zece ani și asta explică și de ce mulți primari au plecat din partid. Atunci când muncești, câștigi și ai voturi, te aștepți să conduci, nu să te conducă din spate umbre politice care fug de bătălii electorale. S-a pierdut o luptă dar nu și războiul 🙂 Din toată această întoarcere în urmă, sper să răsară și o speranță pentru organizație, candidatura lui Vasile Dâncu la Primăria Cluj-Napoca”, a emanat din sine însuși Nasra. Că, cică, ”a sosit vremea unei lupte sănătoase cu Emil Boc și cu PNL Cluj, în locul confortului unei politici locale partajate”.

Cum, mă, îl vedeți pe Nasra legat logic de această frază: ”când muncești, câștigi și ai voturi”?

El se vede (măcar într-o oglindă morală) în timp ce vomită pe gură aceste cuvinte care nu au nici o legătură cu ce a făcut până acum? Horică și munca – care muncă? Că l-a ținut ”Reli Aprozăreasa” pe ștatul ei de plată până la venerabila vârstă la care și-a izbutit prima slujbă pe bani fiind pus pe locul I pe o listă cu șparlamentari. Și au muncit alții pentru el. Prin urmare, care voturi, care câștig?

A, câștigul său personal?

Asta da. Că slinosul personaj s-a ușchit către Pro România, la nen-su Ponta, cu care se gratula de rahat și de șobolan (dar nu se jigneau), doar pentru că a fost dat jos din funcția de ”interâmar” al președinției PSD Cluj și și-a văzut amenințat viitorul prin lipsă de acces la troaca poziției I pe lista acestei filiale. Apoi l-a șantajat pe Ciolacu (împreună cu cealaltă nulitate politică, Itu), contra votul din Parlament să fie reprimiți în PSD Cluj, contrar normelor statutare.

A revenit dar e confuz, nu știe care îi este viitorul. Dar, din păcate, încă nu este suficient de uscat într-un colț încât să nu mai emane.”