In vizor

Transilvania ”Smart” City al grupului ”penalofil” Udrea pierde în primă instanță procesul Metrourban vs SDC & Neva, în favoarea companiilor lui Ștefan Berciu și Neluțu Varga

Poate încă nu ați uitat dar,

LA ȚEAPA IMOBILIARĂ dată de firma REALTOPFARMA, finanțatorul Transilvania ”Penal” City, până și cele două echipe de fotbal din Cluj sunt înscrise la masa credală. Când Ziar de Cluj scria despre cum Elena Udrea își cumpără ”liniște” la Cluj-Napoca, presa de chitanțier ne acuza de șantaj.

Acum presa de chitanțier călărește cel mai tare pe subiect șimușcă din mâna care a hrănit-o cu firmituri.

În fine, ”Asociația” condusă de Mihai Curteanu (fost PMP, fost om de casăal lui Adrian Gurzău), unul dintre oamenii Elenei Udrea de la Cluj, a pierdut procesul în are a solicitat anularea autorizației de construire pentru un proiect dezvoltat în comun de oamenii de afaceri Ștefan Berciu și Neluțu Varga. ”Procesul” a fost doar o tentativă jalnică de răzbunare a „Grupării Udrea” după ce proiectul Transilvania Smart City i-a fost pus pe butuci de către chiar ”iubi” și ”omul de încredere”, Adrian Gurzău.

CITEȘTE ȘI:

Falimentul imobiliar al afacerii ”Udrea-Penalplatforma” din orașul de cumetrii imobiliare de cinci stele a fost amânat spre primăvară

Asociația Metrourban Cluj și Asociația Forumul pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților Omului au solicitat, în luna iulie, Curții de Apel Cluj anularea Autorizaţiei de construire nr. 867 din 02 august 2021, emisă de Primăria Cluj-Napoca, în baza căreia SDC IMOBILIARE, companie a omului de afaceri Ștefan Berciu, și NEVA CONSTRUCT INVEST, firmă controlată de Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, dezvoltă proiectul imobiliar de pe strada Soporului nr. 1.

Curtea de Apel și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Cluj, instanță care a judecat procesul în care Primăria Cluj-Napoca, primarul Emil Boc, SDC IMOBILIARE SRL și NEVA CONSTRUCT INVEST SRL au avut calitate de pârâți.

Pe 26 septembrie, magistrații au decis în fovarea pârâților și au respings cererea Asociației Metrourban Cluj și Asociației Forumul pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților Omului. Cele două asociații au termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii pronunțate de Tribunalul Cluj pentru a ataca cu recurs decizia prin care le-a fost respinsă cererea de anulare a autorizației de construcție.

Iată soluția pe scurt a instanței:

„Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Respinge cererea formulată de reclamantele Asociația Metrourban Cluj şi Asociația Forumul pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților Omului în contradictoriu cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca ca fiind formulată împotriva unei persoane fără capacitate procesuală de folosinţă. Admite excepția lipsei de interes. Respinge, ca fiind formulată de persoane fără interes legitim, cererea de chemare în judecată formulată de reclamantele Asociația Metrourban Cluj şi Asociația Forumul pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților Omului în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Cluj Napoca, SDC IMOBILIARE SRL şi NEVA CONSTRUCT INVEST SRL. Obligă reclamanţii, în solidar, să plătească pârâtei NEVA CONSTRUCT INVEST SRL suma de 58721.74 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Cluj”.

Președinte al Asociației Metrourban Cluj este Mihai Curteanu. Apropiat al lui Adrian Gurzău, fost membru PMP și apoi PSD, transformat de la șofer de dubă în om de afaceri și analist politic. Curteanu se prezenta drept director executiv al Transilvania Smart City, proectul imobiliar dezvoltat la Cluj de compania Realtopfarma SA.

Realtopfarma SA, firmă din comuna Corbeanca, jud. Ilfov, controlată de Elena Udrea prin iubitul ei, Adrian Alexandrov, și prin finul Adrian Gurzău, a fost asociată în proiectul Transilvania Smart City cu compania clujeană SDC IMOBILIARE, a omului de afaceri Ștefan Berciu, care are în portofoliu mii de apartamente, birouri și spații comerciale livrate la Cluj în ultimii 20 de ani.

SDC Imobiliare este unul dintre creditorii care au cerut insolvența Realtopfarma SA, încuviințată deja de Tribunalul Ilfov.

„Gruparea Udrea” a văzut în SDC principalul vinovat pentru intrarea în procedura insolvenței, fiind pus la cale un plan de răzbunare și intimidare, au explicat sursele ZIUA de CLUJ familiare cu situația.

Așa s-a ajuns ca Mihai Curteanu, reprezentant al Realtopfarma, dar și președinte al Asociației Metrourban Cluj (din care mai făceau parte doi papagali politici: Horia Nasra și Vladimir Dan), să solicite în Justiție, prin prin intermediul asociației, anularea autorizației de construire pentru un proiect aparținând „dușmanilor” de la SDC IMOBILIARE SRL.

Nu este singurul proces pierdut de „Gruparea Udrea” în scandalul care a urmat prăbușirii proiectului Transilvania Smart City. Instanța a respins recent cererea de intrare în insolvență a SDC Imobiliare SRL, formulată de Realtopfarma SA, compania prin care Udrea&Co intenționau să construiască la Cluj mega-proiectul Transilvania Smart City.

Realtopfarma SA a formulat în Justiție o cerere de deschidere a procedurii insolvenței împotriva companiei SDC Imobiliare SRL, controlată de omul de afaceri clujean Ștefan Berciu. SDC a fost partener cu Realtopfarma în proiectul Transilvania Smart City și este unul dintre creditorii care au cerut insolvența companiei, încuviințată deja de Tribunalul Ilfov.

Dosarul cu numărul 268/1285/2023 a fost judecat de magistrații de la Secția Comercială a Tribunalului Cluj, care, pe 13.09.2023, a soluționat nefavorabil cererea Realtopfarma:

“Admite contestația formulată de debitoarea SDC imobiliare SRL, în contradictoriu cu creditoarea Realtopfarma SA, împotriva cererii de deschidere a procedurii insolvenței formulate de creditoarea Realtopfarma SA. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de creditoarea Realtopfarma SA, de deschidere a procedurii de insolvență cu privire la debitoarea SDC Imobiliare SRL”.

Realtopfarma poate ataca sentința cu apel la Tribunalul Specializat Cluj, în termen de 7 zile de la comunicare.

SDC Imobiliare a fost reprezentantă în instanță de casa de avocatură “Constantinescu, Dragomir și Asociații”. Avocatul Raluca Constantinescu a demonstrat că nu există nicio creanță, iar suma solicitată de Realtopfarma este fictivă, și că, până la data primirii cererii, SDC nici nu ar fi avut la cunoștință de suma invocată de Realtopfarma. Asta în condițiile în care SDC Imobiliare are propria creanță împotriva Realtopfarma SA, cifrată la aproximativ 8 milioane de euro, așa cum reiese din buletinele de insolvență și din alte dosare aflate pe rolurile instanțelor.

În acest context, în care SDC a demonstrat că dispune de fonduri, dar nu recunoaște creanța invocată de Realtopfarma, avocații companiei clujene au arătat că legea nu permite ca un presupus creditor să apeleze la procedura insolvenței, ci îl obligă pe acesta să formuleze o acțiune pe drept comun.

Exit mobile version