Editorial

Tragicomedie cu politicieni

Scris de 117

Cortina se ridică.

Președintele Iohannis apare în fața presei. Are o ținută impecabilă: e la costum și încălțat în clăpari. „Îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului.”

Publicul aplaudă frenetic.

Lângă președinte stă, falnic, premierul desemnat. Are fața aia de „cine dracu’ m-a pus să mă bag în asta?” E singura față pe care a găsit-o azi dimineață în dulap. Fruntea îi lucește, semn că transpirația nu a ascultat ordinele și a ieșit pe câmpul de luptă.

„Sperăm că de joi să ne apucăm serios de treabă”, rostește, gâtuit, premierul desemnat. Publicul e în delir. E bine că speră, dar nu-i nicio grabă. Se pot apuca de treabă și la anu’. Vin sărbătorile, cine naiba mai muncește în țara asta?

Undeva, într-un colț, stă, pe coji de nucă, Florin Cîțu. Ține în mână o rolă de hârtie. La cât s-a șters la gură în ultima vreme, a terminat deja un bax. „Vreau să-i asigur pe români că această coaliție nu este necondiționată”, a declarat premierul interimar și s-a mai șters o dată la gură.

Echipa câștigătoare din public aplaudă, dar parcă nu sunt palmele lor.

Audiența paralizează. Un cântec duios la mandolină le-a anesteziat simțurile. Era atât de înălțător, de parcă o armată de îngeri s-a pogorât din ceruri ca să țină un concert. „PNL a murit”, a declarat Ludovic „Mandolină” Orban.

Raluca Turcan a izbucnit în lacrimi și a zbierat: „Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii!”

Din colț, Florin, ajuns la ultima hârtie, a replicat: „Asumă-ți, dacă nu mai sunt fonduri!”. Este răsplătit cu o ploaie de șervețele din public, ca la maneliști.

Kelemen Hunor stă după o draperie și face ce știe mai bine: e UDMR-ist.

Sala e neîncăpătoare, dar nu pentru că e foarte multă lume, ci din cauza unui membru: erecția imperială a lui Marcel Ciolacu.

„Ești un bun negociator, poate la fel de bun ca Hrebenciuc!”, i-a spus, plin de emoție, Paul Stănescu liderului maxim al PSD-ului.

„Bravo, Marcele! Ai luat și banii din pieptul mortului!”, a exclamat, înflăcărată, Olguța Vasilescu.

Publicul strigă, la unison: „Nu vrem Kent, nu vrem valută, vrem ca Marcel să ne rupă!”

Nimeni nu știe unde e tocilarul clasei, Dacian Cioloș, dar nici nu i se simte lipsa.

De la peluză, se aude vocea lui George Simion: „Iohannis nu a scos mai mult de trei cuvinte!”. Dacii din public, morți de beți, îl răsplătesc cu urale.

Din neant, se aude un hăhăit atât de puternic, de s-au zguduit pereții. „Hăhăhăhă!”

O chelie părăsește sala și lasă în urmă, pe o masă, o sticlă goală de whisky.

Cortina cade.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 4 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 4 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 4 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 6 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 6 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 7 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 9 hours Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 9 hours In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
 • Acum 10 hours In vizor
  O asociere dintre STRABAG SRL, desemnată drept ”firmă penală” în mass media română și veșnic abonată la banii statului și GEIGER TRANSILVANIA SRL, firma de casă a fostului primar Iohannis, a primit contractul de peste 420 milioane de lei pentru 15 km. de autostradă între Cheţani şi Câmpia Turzii
 • Acum 10 hours Politica
  Radu Oprea (PSD): Dacă ceva nu este în regulă cu finanțările pe care le-a avut UDMR, atunci cu certitudine vom afla acest lucru
 • Acum 22 hours In vizor
  Urmează șmecheria recuperării banilor de pe brățările UNTOLD. Suma rămasă se poate dona pentru spitale – să aibă cu ce se lăuda organizatorii ce și cât de generoși sunt ei
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE