Justitie

Tragediile de sub ochii specialiștilor care au și rolul de părinți. Cazul lui David Delcea arată DIN NOU impotența crasă a Statului Român și a părintelui specialist care acum se dă victimă

În urma cu patru ani, Ziar de Cluj a prezentat un caz exstraordinar în care o fosta profesoara de la UBB, fiica Sofiei Chirică – profesor universitar în cadrul Catedrei de Psihologie a UBB Cluj, care și-a sechestrat cu anii copilul în casă, privându-l de educație și socializare. Mai multe aici și aici. Cazul s-a terminat aproape tragic. După ce Ziar de Cluj a apelat la mai multe instituții pentru ca tatăl copilului să-l recupereze de la mama cu probleme mintale, femeia a ieșit din apartament și a încercat să se arunce cu copilul în fața unui autobuz din Zorilor. Șoferul a frânat la timp, poliția a intervenit, iar micuțul a fost dat tatălui și femeia internată la psihiatrie. Știți cât a durat până la acest final fericit? Vreo patru ani!!!

Zilele trecute, un copil cu probleme mintale, fiul psihologului Cristian Delcea, a înjughiat o femeie care se afla la cumpărături într-un supermarket din Cluj-Napoca. Tânărul a intrat în atenția poliției în iarnă când schijuia, tortura și se filma în timp ce omora pisici. La scurt timp după, Ziar de Cluj a obținut informația potrivit căreia tânărul a încercat să omoare un medic pe stradă, aruncând cu o cărămidă în capul acesteia. Femeia s-a speriat și a primit îngrijiri medicale, însă nu a dorit să depună plângere împotriva minorului problematic. De atunci și până în prezent, Delcea jr. a fost internat la o clinică de specialitate, iar în baza unor evaluări (sursele noastre susțin că tatăl acestuia a apelat la colegi pentru a obține evaluări favorbile) minorul a fost externat și predat familiei. 

Vezi și: EXCLUSIV: Băiatul unui medic de la IML Cluj, internat la PSIHIATRIE. Tânărul a scos ochii unei pisici și a atacat o femeie cu cărămida

Surpriză, după tentativa de omor, Delcea jr. a primit o sentință de la Tribunalul Cluj conform căreia ar trebui internat din nou într-o clinică de specialitate. Doar că centrul care funcționa la Cluj-Napoca, dedicat pe tratarea minorilor cu astfel de probleme, s-a închis. Astfel că minorul a stat păzit de mascați într-o secție de poliție până s-a găsit un spital care să își asume internarea lui: Spitalul Obregea.

„În baza art. 248 alin. 1, 2 şi 8 rap. la art. 247 al.1 şi 2 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi, în consecinţă, dispune internarea medicală provizorie, nevoluntară, într-o instituţie specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii a suspectului D.Delcea, cercetat pentru săvârşirea tentativei la omor, p.p.de art.32 al.1 C.penal rap.la art.188 al.1 şi 2 C.penal cu aplicarea art.113 al.3 C.penal. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.” 

Părinții acestuia se declară victime ale sistemului și susțin că nu mai știu ce să facă cu el. În seara în care minorul a înjunghiat o femeie, ei știau că el se află într-o cameră alăturată într-o biserică, ei participând la slujbă, iar juniorul la un studiu biblic. Copilul s-ar fi cerut la baie și de acolo a fugit. 

Surse din cadrul anchetei ne-au declarat că după ce Tribunalul Cluj a pronunțat soluția cu internarea juniorului, organele de cercetare s-au trezit că n-au unde să îl ducă, motiv pentru care s-a luat legătura cu procurorul general al României, iar în cele din urmă, provizoriu, Spitalul Obregea din capitală și-a asumat internarea lui. Procurorul general ar fi promis că ia legătura cu ministrul Sănătății și ministrul Justiției pentru a soluționa problema cu existența clinicilor de specialitate care să ofere tratament pentru astfel de persoane(am formulat o solicitare la PICCJ pentru a confirma aceste informatii). 

Cât despre victimizarea de care dau dovadă părinții, personal, ne-am convins de competențele domnului Cristian Delcea, când în procesul cu polițistul Paul Gavriș, fără jenă a emis o evaluare psihologică prin care spunea că acesta n-a consumat și nu consumă băuturi alcoolice. Este greu de conceput, că în mod legal, un psiholog emite astfel de evaluări fără a-și monitoriza 24 din 24 ”pacientul”. Gavriș a pierdut procesul cu noi, că evaluarea emisă de Delcea mirosea a fals și minciună, lucruri pe care noi le-am demonstrat în instanță cu imagini de necontestat. 

Și ca să întărim afirmația cu impotența din titlu vă reamintim cazul micuțului Luca, omorât în bătaie de mama și fratele mai mare. Ghiciți ce? Mamei i s-a eliberat un raport favorabil prin care l-a reprimit în tutelă pe minor, deși psihologul care l-a întocmit a identificat că femeia era violentă în prezența gemenilor și îl favoriza pe băiatul cel mare. Cu toate acestea, inevitabilul s-a petrecut: copilul a fost luat acasă de mamă și acolo a și murit.

Citește și: Ioana Boldis este psihologul de la DGASPC care a avut cel mai greu cuvant in reintegrarea lui LUCA, copilul ucis de mama in bataie. DETALII SOCANTE

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version