Rautacisme

CEARTĂ PE CHILOȚII MORTULUI: Cîțu îl amenință pe Orban cu excluderea, Orban îi cere lui Cîțu demisia

Pe surse, în ședința Biroului Politic Național al PNL, de luni seara, președintele Florin Cîțu l-a amenințat pe Ludovic Orban că va fi exclus din partid și i-a promis că în viitoarea ședință a BPN va propune excluderea acestuia din partid.

În replică (tot pe surse), fostul lider al PNL susține că va participa la ședința următorului Birou Executiv, programată pentru vineri, și îi va cere lui Florin Cîțu să demisioneze din funcție, ca urmare a deciziei de a începe negocierile cu PSD pentru formarea guvernului.

Ludovic Orban a ieșit din grupul politic parlamentar al PNL, iar gestul său a fost urmat și de alți liberali, simpatizanți de-ai săi – 16 din cei 40 de semnatari ai ”scrisoricii” de susținere de după Congresul PNL în care a pierdut șefia partidului, suficienți cât să-și șantajeze propriul partid.

În ultima perioadă, Orban a lansat atacuri dure în spațiul public la adresa echipei lui Florin Cîțu, insistând cu argumentul că liberalii nu trebuie sub nicio formă să se alieze cu PSD și că soluția pentu liberali trebuie să rămână un gvern de coaliție de centru-dreapta, alături de USR și UDMR. Și cu el și USR șantajându-l permanent pe Cîțu.

În ședința de luni seara, PNL a decis cu 48 de voturi pentru și 22 împotrivă să intre în negocieri cu PSD pentru formarea noului guvern. Ludovic Orban este cel care a spus că în cazul în care PNL decide să se alieze cu PSD pentru formarea unui guvern: drumurile sale se despart de PNL. În loc să se despartă, vedem că insistă…

PS: Orbaniștii ar face bine să termine cu ipocrizia în ceea ce priveşte raportarea la PSD. La alegerile de anul trecut n-a fost nici o problemă racolarea de primari ai PSD, era totul în regulă. Șică Orban Mandolină a uitat că el a fost de acord şi a adus în partid inclusiv nume cunoscute ca Mihai Chirică, iar acum măcăne de PSD? Ciprian Pandea, preşedinte PNL Călăraşi, a fost adus de la PSD şi a fost pus câștigător pe listele de parlamentari ai PNL de însăși mânuța mânuitoare de polonic a lui Mandolină.

Despre ce ”valori liberale” vorbim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *