Din oras

Trafic infernal în zona Platinia, după modernizare: străzi blocate de semaforizarea prost gândită

Clujenii au remarcat că marele proiect de modernizare din zona Platinia a distrus circulația în acea zonă. Anagjații Primăriei de la sistematizarea circulației au gândit atât de bine semaforizarea, că au blocat toate străduțele adiacente Căii Mănăștur. 

„S-a distrus circulația și în aceea zonă. Ăștia de la semaforizări sunt total incompetenţi. Doar încasează bani nemeritați pt „mentenanță”. …și asta e o „afacere” pentru un client abonat la contractele Clujului”, se revoltă un clujean.

În această dimineață, străzile Plopilor, Oțetului sau Salcâmului erau blocate de mașini, motivul principal fiind montarea semafoarelor la fiecare coț de stradă, semafoare care nu au fost sincronizate. Astfel că acestea, în loc să ajute traficul, mai mult îl încurcă.

„Nu recomand să o luați dimineața pe Str. Plopilor/Oțetului sau Salcâmului. Sunt total blocate de sistematizarea cu semafoare de la Platinia”, a avertizat un alt clujean.

Primarul Emil Boc, cel care s-a pozat la inaugurarea circulației pe strada Oțetului, a precizat că semaforizarea are scopul de a crește siguranța participanților la trafic, însă această măsură a distrus circulația în acea zonă.

„Noua organizare geometrică a intersecției Oțetului-Ilie Măcelaru-Uzinei Electrice, prevăzută cu instalație de semaforizare permite circulația atât dinspre strada Uzinei Electrice, cât și dinspre strada Ilie Măcelaru spre strada Oțetului, către Calea Mănăștur. Măsura are drept scop creșterea siguranței participanților la trafic”, a precizat primarul.