Din oras

Trafic infernal pe Calea Baciului din cauza lucrărilor la pod. Emil Boc: „Dacă era sub controlul nostru îi mâncam cu fulgi cu tot”

Traficul din Baciu este foarte aglomerat de mai bine de două săptămâni din cauza lucrărilor care se fac pentru extinderea la patru benzi a podului de pe Calea Baciului. Nu de puține ori s-au format coloane de mașini care au ajuns până în localitățile Suceagu sau Rădaia. Primarul Emil Boc a declarat, astăzi, într-o emisiune online că lucrările sunt realizate de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, care se află în subordinea Direcției Naționale de Drumuri și Poduri. Așadar, Primăria nu are niciun control asupra celor care fac modernizarea podului.

„Podul îl face Direcția Națională de Drumuri și Poduri, care ține de Ministerul Transporturilor. Este dezastru acolo, dar nu este sub controlul nostru că dacă era sub controlul nostru îi mâncam cu fulgi cu tot. Să stea într-un pod să tot facă când e traficul în halul ăsta de grav. Acum nu mai avem aceeași posibilitate de a verifica așa cum era în trecut când aveam ministru al Transporturilor din Sălaj și mergea săptămânal pe acolo și vedea ce se întâmplă. Acum o să vedem ce putem face să se implice la nivel guvernamental să urgenteze lucrurile, dar asta ține de Direcția Națională de Drumuri și Poduri, care are filiale teritoriale. Am vorbit săptămâna trecută cu cei de aici, au spus că sunt în grafic și termină. Ei spun că se străduiesc pentru că sunt niște etape cu niște betoane care nu știu cât trebuie să stea. În fine, sunt foarte supărat pentru că e un element mic, dar care face o diferență atât de mare în privința traficului”, a spus primarul Emil Boc.

Mai mult, Boc este foarte supărat și pe cei care se declară împotriva construirii metroului în condițiile în care traficul este infernal în Cluj-Napoca și în zona metropolitană, iar metroul este o soluție salvatoare.

„Sunt foarte supărat când știu ce probleme sunt cu traficul în Cluj-Napoca și îi vezi pe unii că și-ar rupe hainele de pe ei ca să nu se facă metroul. Și te doare cel mai mult că acești oameni sunt din Cluj de parcă oamenii aceștia nu ar trăi în orașul ăsta și nu văd ce se întâmplă. Nu am inventat eu soluțiile astea. Sunt inventate de omenire. Noi am lucrat din timp ca să fim pregătiți când vine o ocazie cum este PNRR-ul”, a declarat primarul.

sursa foto: Facebook/Info Trafic Jud. Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *