In vizor

Tot Floreștiul arată ca un lagăr, plin de garduri metalice. Pivariu are soluții doar pentru proiectele imobiliare viitoare

Scris de 65

Simțul proprietății este foarte puternic în Florești, astfel că toată comuna s-a umplut de garduri care delimitează un bloc de altul și o alee de alta. În această situație pietonii nu au altă alternativă decât să circule pe arterele principale, acolo unde cel mai adesea trotuarele sunt aproape inexistente. 

Un cetățean din Florești consideră că toată comună arată ca un lagăr și îi cere primarului Pivariu să intervină și să ia măsuri.

„Ce aveti de gând sa faceți in privința gardurilor care delimitează construcțiile finalizate, tot Florestiul arată ca un lagăr, plus ca nu se poate lua pe scurtături printre blocuri ,obligatoriu trebuie sa mergem pe”trotuatrele” lui Șulea si suntem practic pe șosea”, sesizează un cetățean. 

Primarul Pivariu s-a eschivat de la un răspuns privind gardurile ridicate deja, dar a menționat faptul că va solicita investitorilor imobiliari să asigure accese pietonale facile.

„Dacă un proprietar decide să își îngrădească proprietatea nu ai ce să faci decât să reglementezi acest lucru. Dar dacă discutăm despre PUZ-uri care nasc locuințe, vom avea în vedere ca acel PUZ să reglementeze o zonă puțin mai largă pentru a avea acese facile pietonale pe lângă blocuri și între blocuri. Am avut o discuție cu mai mulți dezvoltatori care dezvoltă în aceeași zonă și la un moment dat se întâlnesc cu un drum și am vrut să găsim o soluție unitară pentru a nu există o discrepanță, eu cu turma mea, tu cu turma ta. Floreștiul trebuie să se dezvolte armonios și trebuie să colaborăm cu toții pentru o dezvoltare unitară”, a declarat primarul Pivariu.

Opiniile floreștenilor sunt evident împărțite. Cei care au pus garduri consideră că e dreptul lor, fiind proprietate privată, însă cei care sunt afectați consideră că drumurile ar trebui să fie libere pentru circulația pietonilor. 

„Înțeleg bariere pentru mașini dar garduri pentru oameni între blocuri mi se pare cea mai mare prostie și nu am văzut-o decât în Florești!”, potrivit unui alt floreștean.

Cei mai mulți dintre locuitorii comunei consideră însă că principala vină o are fosta administrație care a permis că cea mai mare parte a infrastructurii din localitate să fie privată. În această situație primarul Pivariu nu poate decât să se asigure că noile ansambluri vor avea accese pietonale spre arterele principale. 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 8 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 10 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 22 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE