Focus

Top licee din Cluj cu promovabilitate 100% la Bac. Nouă elevi au reușit să obțină media 10

Scris de 5,873

Miercuri, 5 iulie, în jurul orei 12.00, s-au afișat rezultatele la examenul de bacalaureat 2017. Rezultatele din județul Cluj sunt aproape la fel ca și la sesiunea de anul trecut.

Rezultatele la examenul de bacalaureat în județul Cluj sunt foarte asemănătoare cu cele de anul trecut, adică 82,75% promovabilitate pe un număr de 4.116 elevi prezenți. Potrivit datelor prezentate marți de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, 11 elevi au fost eliminați (mai mulți decât altă dată).

După cum era de așteptat, și anul acesta sunt elevi care au promovat Bacul cu 10.

“Un lucru foarte bun este că sunt 9 elevi cu media 10. Elevii de 10 sunt trei de la Colegiul Național Emil Racoviță, doi de la Liceul Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii, unul de la Colegiul Național Mihai Viteazu Turda, unul de la Liceul Teoretic Gheorhe Șincai Cluj-Napoca, unul de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca și unul de la Liceul Teoretic Papiu Ilarian din Dej”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul școlar general.

În județul Cluj, pe lângă cei 9 elevi cu media 10, mai sunt 902 elevi cu medii între 9 și 10; 1127 cu medii între 8 și 9; 854 cu medii între 7 și 8 și 514 elevi cu medii între 6 și 7. În total sunt 3406 elevi promovați. Sunt respinși 699 absolvenți, din care cu medii între 5 și 6 sunt 205 respinși.

11 licee au promovabilitate 100% din care 7 sunt semnificative, în sensul că au un număr mare de elevi care au susținut examenul de bacalaureat și 4 sunt licee cu un număr foarte mic de elevi. Astfel, liceele cu promovabilitate 100% sunt: Colegiul Național Emil Racoviță Cluj-Napoca, Colegiul Național George Barițiu Cluj-Napoca (pentru prima dată a obținut promovabilitate 100%), Liceul Teoretic Gheorghe Șincai Cluj-Napoca, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca, Liceul Janos Zsigmond Cluj-Napoca, Liceul Mihai Viteazul Turda și Liceul Baptist Emanuel Cluj-Napoca. Restul liceelor care sunt cu promovabilitate 100%, dar au 3-4 sau 9 elevi sunt: Liceul Tehnologic Horea, Cloșca și Crișan Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Virgil Madgearu, Transilvania College Cluj-Napoca și Liceul Teoretic Creștin Pro Deo Cluj-Napoca.
La polul opus, cele mai slabe rezultate sunt la Liceul Someș Dej cu 7,14% promovabilitate, Colegiul Tehnic Transilvania cu 13,3% (există o singură clasă de 10), Liceul Tehnologic Vlădeasa Huedin și Liceul Edmond Nicolau cu 50% promovabilitate.

Conducerea ISJ Cluj estimează că rezultatele din județ sunt decente.

“Eu cred că Clujul a ajuns la un procent decent, între bun și foarte bun. În cond în care ciop intră cu media 2-2,50 să ajungi la un procent ed 80% este un rezultat excelent”, a precizat Valentin Cuibus.

Contestațiile pot fi depuse miercuri, între orele 16.00 – 20.00. ULTIMA ORĂ

 • Acum 42 mins In vizor
  EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?
 • Acum 1 hour Politica
  Preşedintele Iohannis a semnat decretul care conferă atribuții sporite polițiștilor locali pe drumurile publice. Adică orice ”Pristanda” angajat pe cumetrie în banul public, cu școală ”de Rutieră” cât trenul, are dreptul să ne tragă pe dreapta?
 • Acum 2 hours Analiza
  #ȘMENGEN: Tabloul Împăratului  Franz Josef, din crâșma doamnei Mullerova, e în continuare plin de rahat mâncat cu polonicul
 • Acum 4 hours Rautacisme
  CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, DRAGI CLUJENI, VĂ PUTEȚI PERMITE 9000 DE LEI SĂ BEȚI O CAFEA CU EMIL BOC? Excepție ăia pentru care certificare ISO anti-mită se oprește la ușa Urbanismului de Cumetrie
 • Acum 4 hours Politica
  IAR S-A FÂSÂIT ”ROMÂNIA EDUCATĂ”. Cu o alocare de numai 2,1% din PIB pentru Educație, studenții amenință ci proteste publice ”față de nepăsarea clasei politice”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Investiție de 2,41 de miliarde de lei: CFR a semnat contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj – Episcopia Bihor. Cu un obiectiv de toată jena: 160 de kilometri pe oră pe 47 de kilometri de cale ferată
 • Acum 6 hours In vizor
  Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”
 • Acum 8 hours Eveniment
  ÎNCĂ O PĂDURE DE HÂRȚOAGE (că ”mijloace electronice”, din părți): Din 1 ianuarie 2023, contractele de închiriere vor fi înregistrate, obligatoriu, la ANAF
 • Acum 9 hours Din oras
  CLUJ: Primul muzeu etnografic din România împlinește un secol de la deschidere
 • Acum 23 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 1 day Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 1 day Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE