Sanatate

TOP COVID: Cluj, primul la incidență și al doilea la cazurile noi

Clujul are cea mai mare rată de infectare din țară și conduce între județe la numărul cazurilor noi de COVID, depistate în ultimele 24 de ore. În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 190 de clujeni, în scădere față de ieri, când au fost raportate 310 noi infectări.

Pe primul loc pe țară la numărul noilor cazuri se află București, unde au fost înregistrate 680 de persoane infectate, iar pe locul doi este județul Cluj, cu cele 190 de cazuri.

În ceea ce privește incidența infectărilor, cea mai mare valoare la mia de locuitori se înregistrează în Cluj – 6,10. Pe locul doi vine municipiul București – 5,81 la mie, iar pe trei e județul Timiș, cu 5,46 cazuri la mia de locuitori. Media pe țară a coborât sâmbătă la 3,26 cazuri la o mie de locuitori.

La Cluj sunt internați 172 pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 29 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 15 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 3.297 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 256 pe secțiile ATI, cu 11 mai puțini față de ieri.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 3.865 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 21 decese, dintre care unul raportat anterior intervalului de referință.