Justitie

Tomescu și ginerică de la Penitenciarul Gherla, încă 30 de zile de arest preventiv pentru înșelăciune

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au cerut și obținut prelungirea măsurilor privative de libertate împotriva celor doi infractori: Tomescu Gheorghe (ex polițist în cadrul IPJ Cluj) și Flaviu Budeanu(angajat al Penitenciarului Gherla), ginerele acestuia.

 „În temeiul art. 236 alin. 1 din Codul de procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș şi, în consecinţă: În temeiul art. 236 alin. 2 din Codul de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 litera e din Codul de procedură penală şi cu art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului Tomescu Gheorghe / cu d.p. , pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 mai 2021 până la data de 14 iunie 2021, inclusiv. În temeiul art. 236 alin. 2 din Codul de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 litera e din Codul de procedură penală şi cu art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului Budean Flaviu / cu d.p. , pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 mai 2021 şi până la data de 14 iunie 2021, inclusiv”, arată instanța de fond. 

Măsura a fost contestată la Curtea de Apel TÂRGU MUREŞ, care a respins cererile inculpaților și a definitivat decizia de prelungire a măsurilor privative de libertate.

Ex-comisarul Gheorghe Tomescu și ginerele său Flaviu Budeanu, actual angajat al Penitenciarului Gherla, au fost săltați în urma a peste 200 de percheziții la societăți comerciale private și instituții de stat cu care aceștia aveau contracte prin firma Fire & Rescue Services SRL, pentru verificare extinctoarelor și a echipamentelor de protecție împotriva incendiilor.

Ziar de Cluj a publicat mai multe materiale în exclusivitate despre ancheta celor de la Mureș.  

Citește și:

Comisarul Tomescu, arestat preventiv alături de COMPLICELE și GINERELE său, Flaviu Budean, angajat la Penitenciarul Gherla

Primul milion al comisarului Tomescu s-a făcut cu găinării și ilegalități. 218 percheziții pentru un singur DOSAR PENAL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *