Din oras

”Toalete pentru toți”, dar nu pentru fiecare. 900 mii lei pentru 4 toalete publice în care-și vor ”pudra nasul” clujenii

Într-un articol recent semnalam faptul că, în orașul curat și sănătos, sunt doar 8 wc-uri publice pentru clujeni și turiști. Totodată, aminteam de un ”proiect” care datează din toamna anului 2017 și prin care urma ca în acest an să fie amplasate noi wc-uri în Orașul Comoară. Doar că, anul 2018 ajunge imediat la jumătatea sa, iar despre ”proiect” știm, în continuare, doar din hârtii. 

CITEȘTE ȘIToaletele publice – un lux pentru clujeni. Orașul cu o populație de peste 350.000 de locuitori are doar 8 WC-uri pentru turiști

Cel mai probabil, proiectul a fost demarat, doar că va fi implementat în ultima zi a anului. Recunoașteți limbajul birocratic?

Concret, în răspunsul pe care l-am primit de la Primăria Cluj-Napoca, nu este specificat nici un termen. Dar o vagă bănuială ne spune că, și acest proiect, va fi gata la începutul anului 2019. Foarte posibil, de altfel, ca cele 4 toalete publice noi, să fie aduse de Moș Crăciun. Problema e totuși, una delicată: mai credem în existența lui Moș Crăciun?

Prezentăm, în continuare, câteva detalii din răspunsul oficial oferit de municipalitate:

În final, rămân tot 8 toalete doar. Iar aceasta deoarece, cele 26 de toalete ecologice nu se pun la socoteală și știți bine de ce – nu sunt deloc eco, sunt de-a dreptul infecte. 

Reamintim că, primarul Emil Boc anunța în noiembrie 2017, 15 proiecte propuse şi votate de cetăţenii municipiului Cluj-Napoca în procesul de bugetare participativă, acestea urmând să fie finanţate în 2018 cu 2,25 milioane de euro, printre acestea figurând trotinete electrice, picturi murale în şcoli sau toalete pentru toţi.

Iar ca imaginea să fie completă, merită specificat faptul că, un număr de 4 wc-uri publice este insuficient pentru Cluj-Napoca.

Proiectul ”Toalete pentru toți, dar nu pentru fiecare”, după cum l-am denumit noi, este unul binevenit. Însă pentru un oraș cu adevărat curat, acesta ar fi trebuit să fie un proiect prioritar.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *